Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Директор Телекома Србија: Главна борба на КиМ завршена, сигуран сам у победу и у другом полувремену

© AP Photo / Mikica PetrovicТелеком Србија
Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је да ће усвајање жалбе Телекома Србија на решење о забрани рада његове ћерке фирме МТС д.о.о на Косову и Метохији овој компанији омогућити да настави да несметано ради на КиМ, али да је за очекивати да ће Приштина оспоравати аквизиције и спречавати ширење компаније.
"У јучерашњем решењу охрабрује упутство да мора да се поштује Бриселски споразум и делује ми да смо овај најтежи део решили, а то је да наша фирма тамо постоји и делује ми да ће и приштинска администрација поштовати Бриселски споразум и да се више неће десити овакав потез да се наша компанија потпуно избрише", рекао је он на РТС-у.
Додао је да делује да су овај круг и ова борба завршени, али да из решења и из тога што приштинска Комисија за заштиту конкуренције испитује кабловске оператере изгледа да ће сада фокус бити да се оспоре аквизиције кабловских оператера, али то ће, како је рекао, бити лакша борба сада када је она главна успешно завршена.

Шта би трећа лиценца донела

Говорећи о томе шта би донела та трећа лиценца, Лучић објашњава да би донела несметан рад "МТС доо" на територији читавог Косова и Метохије, али и побољшање квалитета услуга.
"Наравно, приштинска администрација последњих десет година то није урадила, зато што је потпуно јасно да би на том тендеру ми победили. Зато тамо постоје само два мобилна оператера. Тако да, пробаћемо да решимо и тај проблем“, рекао је Лучић.
Указује да се у решавање проблема укључила и међународна заједница и да је захваљујући њеном разумевању и решено.
Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
ЕКОНОМИЈА
Лучић: Истина победила, наставак рада МТС на КиМ од огромног значаја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала