Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Америка се огласила о инциденту код Бањске

© AP Photo / Michael VaraklasАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе најоштрије осуђују координисане насилне нападе на тзв. косовску полицију код манастира Бањска 24. септембра и изражавају дубоко саучешће породици наредника полиције који је убијен на дужности, наводи се у данашњем саопштењу америчког државног секретара Ентонија Блинкена.
„Починиоци овог злочина морају одговарати путем транспарентног истражног процеса. Позивамо владе Косова и Србије да се уздрже од било каквих радњи или реторике које би могле додатно да подстакну тензије и да одмах раде у координацији са међународним партнерима на деескалацији ситуације, обезбеђивању безбедности и владавине права и повратку у оквире дијалога посредством ЕУ“, поручио је Блинкен.
Према његовим речима, „косовска полиција има пуну одговорност за спровођење владавине права у Републици Косово“, а САД „препознају и поштују улогу косовске полиције која прва реагује у ванредним и кризним ситуацијама“.
„Сједињене Државе цене блиску координацију косовске полиције са мисијом ЕУ за владавину права на Косову и са снагама НАТО на КиМ, посебно у обезбеђивању безбедности цивила на лицу места. Наставићемо да пратимо ситуацију и координирамо се са свима који учествују у том процесу“, поручио је Блинкен, саопштио је Стејт департмент.
Шта руски експерт Катарина Ентина мисли о стању на Балкану, погледајте у нашој емисији Спутњик интервју
Александар Вучић на конференцији за новинаре приказује фотографију возила која је искоришћена за лажне оптужбе - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СРБИЈА
Вучић: Можете све да нас побијете - никада вам нећемо признати независно Косово /видео/
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СРБИЈА
Наоружане особе напустиле манастир Бањска, специјалци остали на северу КиМ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала