- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола је сребро на Мундобаскету крунисао дипломом

© ФОТО: ФИБАНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Фантастично лето је иза 20-годишњег Николе Јовића. Момак који се потпуно неочекивано нашао у ужим плановима селектора Светислава Пешића и Србије са којом је освојио сребро на Мундобаскету у Манили, похвалио се у разговору за америчке медије да је завршио средњу школу.
У опширном интервјуу за „Мајами Хералд“ кошаркаш Мајами Хита причао је о искуству које је доживео играјући за Србију, о повреди леђа са којом је муку мучио прошле сезоне, а неизбежан део разговора био је фантастични дочек на чувеном Балкону у срцу Београда, док је само дан касније одјурио у школу како би дипломирао и добио диплому.
„Да, завршио сам средњу школу. Када сам се вратио са Мундобаскета, имали смо велику прославу због освојеног сребра. Дан после тога отишао сам у школу да завршим. Било је практично два дана пошто се завршило Светско првенство. Дипломирање сам прославио са породицом уз ручак, а диплому имам на телефону“, рекао је Јовић.
Причајући с новинарима „Хералда“ о томе како се догодило то да постане неизоставан члан прве петорке, Јовић је порчучио.
Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Пакао је добио ново поглавље – отказ и претња одласком на суд
„Почетна идеја била је да одем у Србију и да помогнем тиму колико могу. Заиста сам желео да видим где се тренутно налазим, да видим колико сам добар у односу на наше момке, јер сам одрастао гледајући их и често сам размишљао да желим да будем као они. Зато сам заиста желео да видим где се тренутно налазим у поређењу са њима. Наравно, потпуно сам се посветио раду и покушају да напредујем. Испало је одлично. Играо сам доста, мислим да то нико није очекивао, да ћу баш толико да играм и да ћу имати такву улогу. Али, селектор је веровао у мене и урадио сам неке одличне ствари затим, па сам се осећао одлично. Заиста је било важно за мене сам ода наставим да играм“, рекао је Никола.
Јовић је просечно бележио 10,1 поен, имао је три скока и 2,6 асистенција по утакмици на Мундобаскету.
Осврнуо се Јовић и на повреду леђа која је иза њега. Није било лако, али успео је да се избори с тим.
„Сада се осећам одлично. Повреда леђа коју сам имао, није била наивна. Морао сам да се суочим с њом и ван терена. Била је заиста озбиљна. Једноставно нисам могао више. Али, сада је све у реду. Нисам пропустио ниједан тренинг репрезентације, одиграо сам сваку утакмицу“, закључио је Јовић.
Тренер Мајамија Ерик Сполстра био је такође у Манили, као члан стручног штаба селекције Сједињених Америчких Држава и неретко су се он и Јовић виђали. Када то није био случај, размењивали су поруке.
„Гледао је четвртфинале и полуфинале. Био је близу наше клупе. Када сам се окренуо и видео га, био сам срећан. После сваке утакмице слао ми је поруке о његовим размишљањима и поручивао ми да наставим само тако. Осетио сам повезаност, иако га нисам баш виђао сваки дан“, закључио је сребрни Орао с Мундобаскета Никола Јовић, који може да се похвали да је годину дана касније у односу на своје вршњаке завршио средњу школу, коју је похађао преко програма „Зум“, где је слушао предавања и полагао испите.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
„Богдан ми је рекао да дођем у Партизан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала