- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Богдан ми је рекао да дођем у Партизан“

© Фото : Драгана СтјепановићФренк Камински
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Френк Камински, нови кошаркаш Партизана, у интервјуу за „Јурохупс“ испричао је да се уклопио у тим црно-белих, а открио је и да је пресудни савет поводом доласка у Београд добио од Богдана Богдановића.
Кошаркаши Партизана после АБА Суперкупа за нову сезону спремају се надомак Атине где играју на ревијалном турниру, а те тренутке како би се што боље упознао са екипом користи Френк Камински.
Амерички кошаркаш који има и српско порекло говорио је о томе како му је другачије у Европи него у Америци, али је истакао да се полако привикава.
„Мени је лако јер тим чини да је тако – ту су играчи који су овде већ неколико сезона и помажу ми са свим питањима које имам. Игра је овде другачија мало него у НБА, али и то учим како време пролази. Добро је да припреме тако дуго трају, много је утакмица и човек може рано да схвати неке ствари“, рекао је Камински за „Јурохупс“.
Евролигу су му приближили бивши саиграчи, а савет да дође у Партизан дао му је Богдан Богдановић са којим је играо у Атланти.
„Имао сам саиграче који су ми говорили да је ниво висок. Богдан Богдановић, који ми је био саиграч у Хоксима прошле године, није пропуштао утакмицу. Претходних пет лета је увек било интересовања из Европе, али када сам рекао Богдану за Партизан, само ми је рекао: ’Иди!’ Казао ми је све најбоље о тиму, тренеру, свима. Учинио је да се осетим комфорним, тако да сам прихватио понуду“, открио је Камински.
Амерички кошаркаш још увек учи о нешто другачијим правилима.
„Овде се више игра физички, а ту су и разлике у правилима – нема дефанзивне три секунде, тако да је теже дати кош. Зато настојим да се више ослоним на тимске акције, да више размишљам у том смеру. Ипак, кошарка је кошарка свуда“, објаснио је нови кошаркаш Партизана.
Камински није имао лак пут протеклих година, поготово због две операције колена.
„Имао сам две операције колена у претходне три године. Играо сам веома добро пре него што сам се други пут повредио, играо и у НБА финалу са Сансима (2-4 од Бакса 2021). Трудим се да не гледам у прошлост. Овде сам да играм кошарку и да уживам у њој, на највишем нивоу у Европи – у Евролиги, али и у АБА лиги“, поручио је Френк Камински.
Амерички кошаркаш каријеру је почео у Шарлоту 2015. године после чега је отишао у Финикс, а затим у Атланту. У Београд је стигао из Хјустона.
Огњен Стојаковић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СПОРТ
Српски стручњак не замера Јокићу: „Имао је притисак са обе стране – подржавам га“
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Звезда и Партизан поражени у драматичним завршницама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала