- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трејд који је уздрмао НБА: Американац остварио сан, Нуркић у Финиксу

© AP Photo / Steve DykesДемијан Лилард
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Амерички кошаркашки суперстар Демијан Лилард напустио је после 11 година Портланд и каријеру ће наставити у Милвоки Бакса, то је епилог трејда три тима који је уздрмао НБА лигу. Очекивало се да ће сјајни шутер у Мајами, али на крају ће завршити код Јаниса Адетокумба, док ће његов доскорашњи саиграч Јусуф Нуркић у Финикс Сансе.
Трејд о ком бруји Америка, НБА лига и Европа, први је објавио поуздани НБА инсајдер Адријан Војнаровски који је открио све детаље.
Лилард иде у Милвоки, док ће Џру Холидеј, Диандре Ејтон, Тумани Камара и још неколико пикова прве рунде доћи у Портланде Блејзерсе.
У Финикс ће уз Нуркића и Грејсон Ален, Насир Литл и Кеон Џонсон.
Мало ко се надао оваквом расплету и томе да ће Демијан Лилард испунити сан, јер му је жеља била да заигра у истом тиму са Јанисом Адетокумбом. Управо га је Јанис на овогодишњем Ол-стар мечу изабрао као првог пика, иако су многи очекивали да ће узето Џруа Холидеја, што се није догодило.
Можда је већ тада могло да се наслути да се нешто „кува“, али... Оно што је најважније јесте да је потврда о трејду који је „запалио“ Америку, стигла практично од главног актера - Демијана Лиларда.
„Нећу се обратити обичним навијачима, али хоћу правим навијачима Трејлблејзерса и грађанима Портланда које волим. Обратићу им се потпуно искрено. Будите у току. Узбуђен сам због новог поглавља", написао је на друштвеним мрежама доскорашњи ас Портланда.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
„Помрачење“ ФМП-а које Европа не прашта /видео/
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Алекса је спреман, а Жељко је открио циљеве и обрадовао навијаче: „Није тајна“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала