- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере предао меч Међедовићу

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, пласирао се у друго коло турнира у Астани после предаје сународника Ласла Ђереа при резултату 6:3, 2:1.
Било је јасно још на почетку меча да Ласло Ђере из непознатог разлога не може да пружи максимум, док је млади Хамад Међедовић то одлично користио и успео да дође до брејка који га је касније одвео и до сета.
Ђере се поново већ на старту другог сета суочио са брејк лоптом, али је Међедовић шансу искористио у трећем гему. У том тренутку Ласло је одлучио да преда меч јер очигледно има проблема са повредом.
Није још увек познато шта мучи Ласла, али се српски тенисер жалио и током Дејвис купа да је имао проблема са леђима.
Младом Хамаду било је жао што је победу обезбедио на тај начин, али за њега је добро то што ће бити одморнији за друго коло у којем чека победника дуела Шевченко - Ван де Зандшулп.
Српски тенисер за учешће на турниру 250 серије у Астани добио је специјалну позивницу и делује да је у Казахстан стигао како би ту прилику максимлано искористио. Ово је четврти АТП турниру ове серије који Хамад игра ове године, а најуспешнији је био у Гштаду где је стигао до полуфинала.
Перспективни Међедовић тренутно је 120. тенисер света, успео је ове сезоне да обезбеди учешће главног жреба на Ролан Гаросу и Вимблдону, али чини се да његово време тек долази. У Астани има лепу прилику да зарадио бодове којима би се приближио првих сто на АТП листи.
Рафаел Надал при освајању Ролан Гароса 2020. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Да ли Надал поново блефира?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала