- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли Надал поново блефира?

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал при освајању Ролан Гароса 2020.
Рафаел Надал при освајању Ролан Гароса 2020. - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, објавио је да ће се на терен вратити следеће године, али да не очекује да ће моћи да осваја титуле. У ту тврдњу посумњао је Патрик Муратоглу, тениски тренер, што је сасвим оправдано јер је Шпанац у прошлости на сличан начин „блефирао“.
Нека људи добро разумеју, у овом тренутку освајање Ролан Гароса и Аустралијан Опена је веома далеко за мене“, рекао је Рафаел Надал у разговору за „Мовистар“ поводом повратка на терен.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Алкарас „запретио“ Ђоковићу
У први мах његова изјава је на месту јер је направио дугу паузу која траје још од Аустралијан опена, али сви они који добро познају Надала врло добро знају да славни Шпанац често воли да маскира праву истину.
Међу првима је то увидео Патрик Муратоглу, француски тренер, који верује да Надал може да буде фаворит на наредном Ролан Гаросу.
„Разумем да Рафа не осећа притисак и да жели да људи мисле како ће се вратити следеће године да се опрости, али то није у његовом стилу. Играће јако. Имаће довољно времена да тренира. Историјски гледано, он је играч којем је потребно да игра пуно. Право питање је колико ће се мучути са повредама у 2024. години. Ако га заобиђу, не постоји разлог зашто не би био опасан или чак фаворит на Ролан Гаросу“, рекао је Муратоглу.
Када је реч о Аустралијан опену француски стручњак сматра да ће Шпанац на том турниру ипак имати нешто тежи задатак.
„Да ли ће бити спреман за Аустралијан Опен? Биће трка са временом. Желеће да види да ли може да освоји Гренд слем или је далеко од тога. Ако је ово друго, вероватно ће се зауставити. Не верујем да ће играти само да би био 20. на свету“, закључио је Муратоглу.
Према Надаловим речима делује да по повратку на терен неће имати велике циљеве што је готово неспојиво са његовом личношћу и менталитетом, али оно што јесте карактеристично за „Бика са Мајорке“ јесте то да је знао током каријере да „завара траг“.
То врло добро зна и Новак Ђоковић који је готово само једном приликом на ту тему говорио у јавности. Српски ас повредио се пред Аустралијан опен, а „Хералд сан“ објавио је текст у којем се јасно алудира на то да Новак лажира повреду.
После такве лажи Ђоковић више није могао да ћути па је на једној конференцији током првог Гренд слема у сезони индиректно поменуо Шпанца.
„Нека сумњају ти људи и даље. Интересантно је да се само у моје повреде сумња. А када се други играчи повреде онда су они жртве , а ја се претварам. Знате о којим играчима се ради. Немам осећај да морам да се доказујем. Имам ја снимке од ове године и од пре две године. Ултразвук је ту који ће доказати. Да ли ћу то објавити у документарцу или на друштвеним мрежама, не знам - можда и нећу. Све зависи како се ја осећам, а сада ме не интересује шта људи мисле. Забавно је како се наставља тај наратив око мене који је другачији од других играча, а пролазимо кроз сличне ситуације. Навикао сам да се суочавам са тим и то ме још додатно мотивише. Хвала им јер ме мотивишу“, јасан је био тада Ђоковић.
Новакова фрустрација није дошла ниоткуда, неколико месеци раније на прошлогодишњем Ролан Гаросу, Надал је готово после сваког меча причао како једва стоји на ногама.
Испоставило се да Шпанац има Милер-Вајсову болест о којој није тако често причао, али која га је напала током Гренд слема на париској шљаци, међутим упитно је да ли је заиста могао не само да игра већ и да освоји турнир са таквим боловима.
„Имао сам свог доктора током целог турнира, не могу ни да опишем на енглеском шта смо све радили, добијао сам инјекцију директно у нерв, нисам имао никакав осећај у стопалу, било је потпуно умртвљено да бих могао да играм. Боље је да не знате колико сам инјекција примио током турнира“, рекао је Надал после освајања 14. пехара на париској шљаци.
На том истом турниру Новака је елиминисао у четвртфиналу, а пред тај меч је такође говорио о томе да игра повређен. Српски ас је изгубио и потом искрено рекао да није стекао утисак да је његов највећи ривал имао било какву потешкоћу.
„Није први пут да он може да заигра неколико дана пошто је објављено да је повређен и да од тога да једва хода дође до стопроцентне форме“, рекао је Ђоковић.
Да ли је у питању нова Рафина игрица или су овога пута дошле на наплату све инјекције и напрезање биће јасно када се буде вратио на терен, али не одмах на Аустралијан опену већ како сезона буде одмицала.
Чињеница је да му не би био први пут да се после повреде врати још јачи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Новака прате козе од Њујорка до Космаја /видео/
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Федерер пожелео Новака: „Волео бих да га видим“
Роман Сафијулин - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Руси владају Кином: Роман направио чудо – Карен прекинуо пост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала