- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Огроман пожар на свадби у Ираку: Више од 450 погинулих и повређених /видео/

© AP PhotoПожар на свадби у Ираку
Пожар на свадби у Ираку - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Више од 450 људи погинуло је или повређено у пожару који је избио на свадби у северном Ираку, јавила је организација ирачког Црвеног полумесеца на друштвеној мрежи Икс.
Раније је телевизија Ал Арабија јавила да је број погинулих у пожару у једној од сала за венчања источно од Мосула достигао 120, а да је повређено више од 200 људи.
Стотине људи било је на свадби у Ал-Хамданији у провинцији Нинива на северу Ирака када је касно синоћ букнуо пожар и захватио место где се одржавала прослава.
Још није утврђено шта је изазвало пожар, али у првим извештајима се наводи да је ватра избила након што је испаљен ватромет.
У првим извештајима ирачких медија наводи се да су и млада и младожења погинули у пожару, али новинска агенција Нина је касније јавила да су преживели, али да су на лечењу од опекотина.
Фотографија коју је објавила ова агенција приказује десетине ватрогасаца који се боре са ватром, а слике локалних медија објављене на друштвеним мрежама приказују угљенисане остатке у сали у којој се одржавала прослава.

„Пожар је довео до урушавања делова сале за прославу због тога што је сала изграђена од веома запаљивог, јефтиног грађевинског материјала који се урушио за неколико минута по избијању пожара“, саопштила је ирачка управа за цивилну одбрану.

Заменик гувернера Ниниве Хасан ал-Алак рекао је Ројтерсу да је потврђено да је страдало 113 људи.
Сви повређени су пребачени у болнице широм провинције, рекао је гувернер за ИНА и упозорио број смртно страдалих и повређених није фиксно утврђен и да би могао да се повећа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала