- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади Рус шокирао „револуционара“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Алибек Качмазов, млади руски тенисер, остварио је велики успехом победом над Французом Корентаном Мутеом резултатом 6:3, 7:6 чиме је обезбедио осмину финала турнира у Астани и то после успешних квалификација. То је уједно и прва ппбеда Алибека на АТП туру.
Недавно је Корентан Муте најавио да ће започети једну врсту „тениске револуције“ рекавши да ће све чешће сервирати испод руке, али то није уплашило Алибека Качмазова који на турниру у Казахстану игра најбољи тенис у каријери.
У петом гему првог сета руски тенисер направио је брејк, а онда је одузео још један сервис гем противнику. Допустио је противнику да му узврати један брејк, али је на крају освојио први сет.
Други је био неизвеснији, Рус је рано допустио брејк, али га је брзо вратио. До краја сета разменили су по још један брејк, али је Качмазов био одличан у тај-брејку који га је одвео до победе.
Млади Алибек главни жреб Астане изборио је преко квалификација, а победа против Мутеа је његова прва АТП победа у каријери. Током квалификација Алибек је савладао Марозсана,91. тенисера света, а затим и Дамира Џумхура.
Руски тенисер има 21 годину и важи за великог талента иако то ранг и даље не показује јер је тренутно 315. рекет планете. Још пре осам година Алибек је играо на турниру талената до 13 година, а занимљиво је да је на том турниру играо и против Карлоса Алкараса и Холгера Рунеа.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Новак је добро чувао тајну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала