- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осам имена за посао лета – и оптужба за „преговоре“: „Проверите то...“

© AP Photo / Steve DykesДемијан Лилард
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Амерички кошаркаш Демијан Лилард трејдован је у Милвоки где ће му саиграч бити Јанис Антетокумбо. На тај начин Милвоки је добио нови страшан дуо, један од најбољих у НБА лиги, а Денвер Николе Јокића јаког изазивача за титулу у наредној сезони.
Резиме трејда је следећи:
Милвоки добија Демијана Лиларда.
Портланд Џруа Холидеја, Деандреа Ејтона, Туманија Камару, пика прве рунде 2029. године.
Финикс Јусуфа Нуркића, Грејсона Алена, Насира Литла и Киона Џонсона.
Дуго се чекао расплет око Лилардовог трејда који је током целог лета желео да напусти Портланд. Сви су чекали да виде где ће Лилард да оде, Мајами је дуго важио за фаворита, али је на крају Милвоки изашао као победник.
Лилард је у Портланду провео 11 година, био је седам пута учесник Ол стара, исто толико пута биран у најбоље петорке после завшетка сезоне, али је при крају каријере ипак одлучио да направи искорак и да осим новца који му је сигуран, проба да направи нешто више и нападне титулу.

У екипи где ће га дочекати Јанис Адетокумбо то ће свакако бити могуће, а биће јако занимљиво како ће ова двојица играча сарађивати, уз наравно Криса Мидлтона. Грк је коначно добио правог организатора игре каквог је прижељкивао.

Лебронов наговестио, Батлер критикује

Занимљиво је да је на претходном Ол стару Јанис прво бирао управо Лиларда, а том приликом је Леброн Џејмс интересантно реаговао, смејао се и као да је наговештавао шта ће да се деси овог лета.
Чак је то на неки начин и јавно изнео пред свима.
После свега није био задовољан ни кошаркаш Мајами Хита Џими Батлер који се и сам надао да ће Лилард стићи у његову екипу.
Батлер је на неки начин оптужио Баксе за такозвани „тамперинг“.
У питању је НБА правило које каже да ниједан члан организације, тренер, играч, директор или власник не сме да преговара са играчем другог тима у намери да га привуче и доведе.

„НБА, човече... Морате сви да проверите Баксе због неовлашћеног преговарања. Нисте чули то од мене, али ја сам чуо од некога", поручио је Батлер.

Иначе, Милвоки је у прошлости већ био кажњаван због „тамперинга“, између осталог и 2020. када су неовлашћено преговарали са Богданом Богдановићем.

Ко је добитник, а ко губитник?

Милвоки може да се назове победником и то апсолутним.
Прво, овим потезом успели су да доведу невероватно појачање, али и да задрже Јаниса Адетокумба. Он је већ почео раније да таласа, да јавно тражи појачање које би му омогућило борбу за прстен. А, генерални менаџер Џон Хорст му је управо то омогућио.
Добитник је и Финикс који је додао дубину у свој састав. Водећи играчи ће бити Девин Букер, Кевин Дурент и Бредли Бил, али сада је ту и снажни Јусуф Нуркић, као и Ален који је познат по шуту за три поена.
На крају, као добитници могу се навести и НБА фанови. Сага је коначно завршена, а НБА лига је добила тим, највише дуо, који ће привлачити много пажње.
Када су губитници овог трејда у питању, најпре пада на ум Мајами који није успео да дође до Лиларда, а јурили су га целог лета. Чак су челници Мајамија и радили као да су већ довели Лиларда. И, сада када га нису довели, видећемо како ће се даље развијати ситуација за вицешампиона НБА лиге. И шта ће бити са Гораном Драгићем.
Такође се и Џру Холидеј нашао у необраном грожђу. У уторак је изјавио да жели да заврши каријеру у Милвокију, а у среду је трејдован.
Сада је у Портланду, али су добре шансе да га неће задржати већ да ће уследити нови трејд. Треба испратити и његов случај у наредних неколико седмица.

Најбољи тандеми НБА лиге

Са преласком у Милвоки, Лилард је заједно са Адетокумбом створио нови дуо, један од најјачих у целој лиги.
Са чиме франшизе могу да се похвале?
Денвер има Николу Јокића и Џамала Марија који су освојили трофеј прошле сезоне, Финикс Кевина Дурента и Девина Букера, Бостон Џејсона Тејтума и Џејлена Брауна, Лејкерси Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса, Мајами Џимија Батлера и Бема Адебаја, Клиперси Каваја Ленарда и Пола Џорџа, Далас Луку Дончића и Кајрија Ирвинга, Филаделфија Џоела Ембида и Џејмса Хардена...

Може ли Јокићев Денвер да одбрани титулу?

Пре овог трејда на кладионицама су фаворити за освајање титуле у наредној сезони били Денвер Нагетси и Бостон Селтикси, али са овим преласком Лиларда у Милвоки, Бакси су постали први фаворити!
Ето, толико је ово био велики посао.
Променио је климу целе лиге.
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Трејд који је уздрмао НБА: Американац остварио сан, Нуркић у Финиксу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала