- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Све више Срба је у Русији – како су се снашли?

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрђан Бабић
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Јован Танасијевић, некадашњи фудбалер Војводине, као скаут московског Динама говорио је о српским играчима и тренерима који раде у Русији.
Хит ове сезоне руске Премијер лиге је Краснодар, предвођен српским тренером Владимиром Ивићем, који је први на табели.
„Краснодар се кладио на фудбал који доноси резултат. Ивић одавно користи ту филозофију и зна како да је примени. Ивић је Србин, а људи са Балкана се лако адаптирају свугде. Поготово у Русији. Владимир је дуго живео у Грчкој а то је земља сличног менталитета руском. Његова највећа предност је потпуно одсуство демократије у тиму. Наравно, руским играчима треба дозволити слободу, али у ограниченим количинама. Тренер је тај који треба да се пита за све. Од Ивића се очекује резултат и он доноси резултат. Да, има добар тим али је без добрих играча немогуће правити резултате. Ивићеве заслуге су огромне. Уопште не мислим да Краснодар игра ружно. Ивић је нашао баланс између атрактивног стила и резултата. Научио је играче да је побеђивање најважније и они воли да раде са њим“.
© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Владимир Ивић
У московском Динаму је донедавно радио Славиша Јокановић, али је њега заменио Марсел Личка који и даље није успео да се потпуно прилагоди.
„Марсел још тражи прави баланс који Краснодар има са Ивићем. Потребно му је времена и верујем да ћемо после октобарске паузе бити бољи. Очигледно је да играмо емотивније док смо код Јокановића били као да је укључен аутопилот. Јокановић чешто посећује Нови Сад и чека понуде. Понекад га видим на утакмицама јер воли да гледа фудбал. Знам да је имао неке понуде али да није желео да иде у Саудијску Арабију и УАЕ“.
Становник Москве је недавно постао Срђан Бабић, репрезентативац Србије који је потписао уговор са Спартаком.
„Веома добар фудбалер. Војводинина школа. Освојио је Светско првенство са омладинцима Србије иако је од многих био годину дана млађи. Стекао је и добро искуство у Шпанији где је много научио о тактици. Он је играч високе класе који још није достигао врхунац каријере. Сигуран сам да је Спартак погодио са њим“.
© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаСтрахиња Ераковић
Страхиња Ераковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Страхиња Ераковић
У великом трансферу из Црвене звезде у Зенит је летос отишао Страхиња Ераковић.
„Он је другачији штопер од Бабића по стилу. Бржи је, активнији, добар у игри ’један на један’. Истовремено је веома млад, а репрезентативац је. Зенит је добио доброг играча. Али му је потребно још времена да се навикне. Очекујем од њега да покаже право лице тек после зимске паузе јер ипак је руско првенство јаче од српског. Сада је Ераковић на неких 60-70 одсто могућности“.
Веома занимљив прелазни рок су обавили Рубин и Балтика, који су се појачали играчима из Србије и Црне Горе.
„Да, Дрезгић је млади репрезентативац Србије и отишао је у Казањ. Вујачић је искусан и борбен штопер из Партизана. Чумић је био капитен и лидер Војводине. Мислим да је он добро појачање. Ранђеловић је већ играо за Урал и мени је интересантан. Генерално је порастао тренд довођења српских играча. Што због санкција, што због њихове брзе адаптације, што због православне вере која је њима битна. Надам се да ће се наставити са овом праксом“.
У супротном смеру, из Русије у Србију стигао је Александар Кержаков, тренер Спартака из Суботице.
„Није лош. Гледао сам две његове утакмице и оба пута је победио 1:0. Клуб му је довео добра појачања и очекујем га у зони плеј-офа. Пре су увек играли са четворицом позади, сада код њега играју са тројицом. Чујем да је Кержаков доста чврст и инситира на дисциплини. Јесте, било је и неких пораза али углавном незаслужених. Игра је била добра. Саша расте у доброг тренера. Спартак је осредњи клуб за српске услове и он зна да ће добити шансу у неком озбиљнијем ако у Суботици направи резултат“, истакао је Танасијевић.
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Звездина „победа“ – смењен Филиповић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала