- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Конгрес САД одбио два амандмана на нацрт одбрамбеног буџета који предвиђају смањење помоћи Украјини

© AP Photo / Andrew HarnikПредставнички дом америчког Конгреса
Представнички дом америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Представнички дом америчког Конгреса одбацио је два амандмана на нацрт одбрамбеног буџета за следећу фискалну годину, који предвиђају смањење помоћи Украјини, произлази из резултата гласања. Потпуно одбијање помоћи Кијеву подржала су 93 члана, али је против овог амандмана гласало 339 чланова, те он није усвојен.
Против амандмана о искључивању средства за Украјину из нацрта буџета америчког војног ресора гласало је 330 чланова, укључујући и 117 републиканаца. Истовремено, 104 члана ове партије гласала су „за“.
Тај предлог предвиђа да Министарство одбране закључује уговоре са произвођачима а не да технику директно испоручује Кијеву из својих залиха.
Укључивање средстава за Кијев у предлог буџета Пентагона изазива несугласице међу конзервативним републиканцима, који инсистирају да се истовремено не може гласати и за помоћ Украјини и за издвајање средстава за америчку војску.
Раније, председник Представничког дома Конгреса Кевин Макарти желео је да искључи из предлога буџета Пентагона износ у висини од 300 милиона долара, који је планиран за обуку Оружаних снага Украјине. Касније се политичар предомислио.
Претходно је координатор стратешких комуникација у Савету националне безбедности при Белој Кући Џон Кирби изјавио да САД имају средстава за војне испоруке Украјини за још неколико недеља, даља помоћ може бити под доведена у питање без одлуке Конгреса о додатним издвајањима.
У наставку можете погледати најновију емисију Мој поглед на Русију:
Конгресмен Пол Робертсон - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
СВЕТ
ЕКСКЛУЗИВНО Амерички конгресмен за Спутњик: Конгрес САД треба да престане да баца новац на Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала