- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Предсједник Општине Никшић негирао кривично дјело повреда угледа Црне Горе

© Фото : Уступљено Бобану НововићуПредседник Општине Никшић Марко Ковачевић са адвокатом Савом Костићем испред Основног тужилаштва у Никшићу
Председник Општине Никшић Марко Ковачевић са адвокатом Савом Костићем испред Основног тужилаштва у Никшићу - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић негирао је данас пред општинским тужиоцем да је починио кривично дјело „повреда угледа Црне Горе“. Ковачевић је казао да очекује да ће тужилаштво поступити непристрасно и по закону.
„То значи да прогласи да дјела уопште нема, као што и нема. Дакле, да се прекине једноставно та врста политичких и медијских утицаја на институције у којима се неке небитне ствари на овакав начин пласирају и оптерећују њима јавност. Надам се да ће се овим саслушањем и мојом изјавом прича око овог случаја завршити, а то је тако по закону и правди и тако би требало. И надам се да неки спољни, бочни утицаји политички и сваки други неће утицати на то да то буде другачије и противзаконито“, рекао је Ковачевић.
Као предсједник Општине, истакао је, има важнијих обавеза.
„Пошто је био у питању догађај који се тицао Дневног центра за дјецу ометену у развоју, који је у власништву Општине Никшић, издавач „Штампар Макарије“ из Београда издао је збирку текстова о овом случају у моју одбрану коју су написали група аутора, међу којима су и Благоје Баковић и Матија Бећковић, Емир Кустурица, и читав тираж од продаје те књиге биће устуљен Дневном центру и да на тај начин затворимо овај круг и ову причу која је била за све нас врло непријатна, тако што ћемо у крајњем помоћи ономе коме треба помоћи“, истакао је Ковачевић.
Сава Костић, адвокат предсједника Општине Никшић, истакао је да поступајући тужилац има једноставан и лак задатак уколико жели да правилно примјењује законске прописе и да поступа професионално.
„Сматрам да поступајући државни тужилац на бази онога што је чуо од господина Ковачевића, на бази оних материјалних доказа који су данас достављени, на бази сазнања која има о овом предмету, који је овим поводом формиран, а прије свега на бази његовог дугогодишњег рада као државног тужиоца, већ данас донијети одлуку и одбацити кривичну пријаву о овој правној ствари“, рекао је Костић.
Костић истиче да не постоји ниједан пропис који забрањује било коме, па ни Ковачевићу да има такав положај тијела какав је имао, као и то да не постоји доказ да је са умишљајем предузео радњу извршења кривичног дјела за који је поднијета предметна кривична пријава.
„Положај руку и прстију господина Ковачевића током интонирања државне химне није деликт, што значи да нема ниједног кривичног дјела, због чега нема ни кривично – правне одговорности“, закључио је Костић.
Председник Општине Никшић Марко Ковачевић  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
РЕГИОН
Покренут поступак против председника Општине Никшић Марка Ковачевића због наводног непоштовања химне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала