- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Масовно хапшење у Београду, заплењено 170 килограма синтетичке дроге

CC0 / Unsplash/ Scott Rodgerson / Полиција увиђај
Полиција увиђај - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
По налогу Јавног тужилаштву за организовани криминал у сарадњи са СБПОК данас је лишено слободе 10 особа због сумње да су из Холандије набављали амфетаминско уље, а потом у Србији складиштили, производили и продавали опојну дрогу амфетамин.
Организатор криминалне групе З.С. и припадник А.С. су ухапшени јутрос на територији Обреновца приликом примопредаје око 170 килограма опојне дроге амфетамин, док је код осталих припадника ове организоване криминалне групе, пронађена опојна дрога амфетамин, МДМА (екстази) и лекови са психоактивним контролисаним супстанцама.
Ухапшени су З.С., М.Т., М.Т., А.С., Р.С., С.М., М.Л., Љ.С., М.Б. и М.С. због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана, саопштено је из Јавног тужилаштва за организовани криминал.
Ова организована криминална група је заједно са И. С. и А. К. који се налазе у притвору у периоду од 2. фебруара до данас, набављала амфетаминско уље из Краљевине Холандије, а потом производила, складиштила и продавала опојну дрогу амфетамин на територији Републике Србије.
Такође, ова организована криминална група је набављала опојну дрогу – лекове са психоактивним контролисаним супстанцама на територији Београда, а потом транспортовала ка Холандији.
Претресање просторија је у току.
Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушани.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала