- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: Имам један циљ за моју земљу Србију

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић одговорио је на сва питања, оборио је скоро све најважније рекорде, а само остаје још једно питање: до када ће да игра? Изгледа не намерава да стане, ако ћемо судити по његовим последњим изјавама.
Говорећи о дуговечности и о томе колико је уложио у себе, Новак је истакао да се нада да ће имати још неколико добрих година на Гренд слемовима.
„Очигледно је било историјско, испуњавајуће. Невероватно узбуђење што сам освојио 24. Гренд слем. Увек су Гренд слемови и недеље на првом месту били најважнији. Мислим да сам имао среће што сам већину своје каријере провео без повреда. Фокусирао сам се на ширу слику, дугорочно и доста уложио како бих могао да што више година задржим овај ниво. Знао сам да ћу, ако се то деси, ако будем имао дугу каријеру, успети да освајам Гренд слемове. И даље са 36 година напредујем, мислим да године не утичу на мене много, да куцнем у дрво. Надам се да ћу имати још неколико сјајних година на Гренд слемовима, посебно јер су то моји највиши циљеви и приоротети", закључио је Новак.
Најавио је Ноле да ове године жели да освоји Дејвис куп са Србијом.
„Гренд слем сезона је завршена, али имамо још неколико месеци до краја сезоне. Играћу Берси, један од турнира из серије 1000. Заиста важан на АТП туру. Потом Завршни турнир у Италији, а онда и Дејвис куп за Србију, моју земљу. То је велики циљ за крај сезоне. У плеј-офу смо, у четвртфиналу, тако да се надам да ћемо се дочепати трофеја", рекао је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Новак одао почаст страдалима: „Свака суза Бога моли...“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала