- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ПАО се обрукао за све паре: Црна серија и 11 поена за полувреме!

© Фото : ФИБАЕргин Атаман
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Олимпијакос је апсолутни владар грчке кошарке! То се видело у финалу Суперкупа у ком су „размонтирали“ скупоцени Панатинаикос резултатом 75:51. „Атински зелени“ су за полувреме убацили само 11 поена, а претходно су највећем ривалу допустили у раној фази меча серију 27:0!
Турчин Ергин Атаман који је напустио Анадолу Ефес и отиснуо се преко Босфора до Атине како би постао равноправан такмац са Олимпијакосом, доживео је вероватно један од најчуднијих и најтежих пораза у богатој тренерској каријери.
Тим у који су уложени милиони, који је у само једном прелазном року довео Хуана Ернангомеза из НБА лиге из Торонта, икону Олимпијакоса Костаса Слукаса, као и Луку Вилдосу из Црвене звезде, те снажног центра Партизана Матијаса Лесора, и Американца Џеријана Грента, обрукао се за све паре! За све те силно „скрцане“ милионе.
Олимпијакос је успео од 5:4 да затрпа кош највећег и најљућег ривала, уследила је „рафална паљба“ – демонстрација силе и немоћи с друге стране, јер је уследила серија 27:0 за нестварних и недопустивих на семафору 32:4!
Већ тада је било јасно да се црно пише „скупоценој играчки“ у рукама Турчина Атамана коју му је поклонио власник Димитрис Јанакопулос.
Несрећни и неснађени Панатинаикос убацио је до одласка на полувреме Суперкупа Грчке мизерних 11 поена, док је Олимпијакос био на 37.
У наставку сусрета куд и камо боље издање „атинских зелених“, али недовољно да се било шта драстичније промени и да се угрози сигурна победа клуба из Пиреја.
На Панатинаикосу је да добро сумира утиске после очајног издања у првом полувремену , јер се нешто што је требало да буде финале и борба за трофеј, претворило у тотални дебакл.
Српски репрезентативац Никола Милутинов био је солидан у тријумфу црвено-белих из Атине, постигао је 10 поена и имао четири ухваћене лопте.
С друге стране, управо је скупо плаћени Хуан Ернангомез био најефикаснији са 15 поена и шест ухваћених лопти за 32 минута проведених на паркету.
Поменути Американац који је стигао из Каршијаке избројао је до 14 поена, Аргентинац из Звезде Лука Вилдоса био је „невидљив“ на паркету, без кошгетерског учинка за 20 минута у игри... Лесор је заустављен на осам поена, а Олимпијакос је на крају славио резултатом 75:51.
Мајк Тоби - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СПОРТ
Звездин успешан почетак – Дончићев саиграч се добро показао
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СПОРТ
Одлична партија младог Топића на старту АБА лиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала