- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко одбио да игра против тзв. Косова: „Лојалност према Србији изнад свега“

© Фото : Фудбалски савез Србије (ФСС)Стефан Славковић Кепа (лево) и Марко Роксић Рокса, шампиони Европе у ПЕС-у
Стефан Славковић Кепа (лево) и Марко Роксић Рокса, шампиони Европе у ПЕС-у - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Марко Роксић, српски такмичар у е-фудбалу, одбио је да игра против такмичара из такозване државе Косово на Европском првенству. Марку је та одлука лоше утицала на резултат, али своје принципе никако није желео да прегази.
Иако Марко Роксић није остварио значајан резултат на Европском првенству у е-фудбалу, он ће уместо доброг пласмана моћи да се похвали „чистим образом“ што је њему и значајније.
Српски такмичар није желео да игра против такмичара тзв. Косова због тешког периода српског народа на Косову и Метохији, а то је потом и објаснио на друштвеним мрежама.
„После две године током којих сам увек био део свих такмичења у Европи, јуче нисам успео у томе. У такмичењима које организује Е-спорт у Европи ставили су ме у исту групу са Косовом. Косово је део Србије и увек ће бити. Првог дана сам био савршен и имао сам скор 5-0, а онда... Другог дана такмичења сам био нервозан, требало је да одиграм још два меча да одем директно у Ријад. Цео дан сам размишљао шта да радим против Косова и пре тога сам изгубио против Мађарске. Нисам играо, није било концентрације, ничега. Предао сам меч против Косова и завршио трећи. У плеј-офу сам изгубио од Турске (где сам разочаран због непостојања фер-плеја), али то је игра. Овде нема пријатељстава", написао је Роксић.
Поделио је и саопштење српске репрезентације која му је захвална на овој одлуци.

„Наш најбољи е-Фудбалиста Марко Роксић био је део квалификација за Светско првенство у Ријаду. Био је у групи са играчем који је представљао такозвану репрезентацију Косова.Марку је у том последњем мечу била потребна само једна победа да се директно квалификује за Светско првенство. Међутим, дајући предност личним разлозима над новцем и могућношћу да се такмичи на великом турниру, Роксић је донео одлуку да не игра меч, што је на крају наштетило његовим шансама и коштало га директног пласмана у квалификације. Маркова одлука заиста одражава његов снажан осећај лојалности и верности према својој земљи, као и његов приоритет националног поноса над личним добитком и успехом. Многи људи цене спортисте који својим принципима и националним идентитетом дају приоритет изнад новчаних награда. То је сведочанство његове посвећености својој нацији и народу. Рокса, наклон до земље човече!“, пише у саопштењу.

Роксић је у Европи изузетно признат е-фудбалер. Био је члан Барселоне, Роме и Арсенала, а имао је и један тријумф на Европском првенству.
Симон Бајлс - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СПОРТ
Историја на Светском првенству – Американка постала прва жена која је извела најтежи потез
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала