- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историја на Светском првенству – Американка постала прва жена која је извела најтежи потез

© AFP 2023 / LIONEL BONAVENTUREСимон Бајлс
Симон Бајлс - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Симон Бајлс, америчка гимнастичарка, постала је прва жена која је извела „двоструки премет Јурченко“ на међународном такмичењу односно на Светском првенству у гимнастици.
Са претходних Олимпијских игара Симон Бајлс повукла се због великог притиска, а сада визу за наредне Олимпијске игре жели да обезбеди на најбољи могући начин.
Америчка гимнастичарка 2021. године постала је прва жена која је извела двоструки премет Јурчнеко, најтежи потез у гимнастици, а сада је у Антверпену на Светском првенству по први пут то урадила и на међународном такмчињу.
Овај потез изводи се када гимнастичар на даску долази окренут леђима и одбија се рукама према справи, а онда направи двоструки салту у искошеном положају.
Тежак потез током историје овог спорта успевали су да изведу само гимнастичари, али је Бајлс показала да то ако се добро припреме могу да ураде и даме.
Четворострука олимпијска првакиња заслужено је добила најбоље оцене и током квалификација остварила је најбољи резултат после чега се пласирала у сва четири индивидуална финала на Светском првенству.
Олимпиада-2020. Спортивная гимнастика. Мужчины. Индивидуальное многоборье - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Светски шампион не пристаје на уцене: „Нећу из Динама ни по цену Олимпијских игра“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала