- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Обелодањен тајни документ о циљевима САД у Украјини

© AP Photo / J. David AkeАмеричке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу
Америчке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Према поверљивим материјалима, циљеви Сједињених Америчких Држава у Украјини варирају од имплементирања протокола и стандарда НАТО до приватизације банака, објавило је издање „Политико", позивајући се на документ.
„Поверљива верзија документа ‘Општа стратегија земље’ је три пута обимнија (него верзија, коју је објавио Стејт депaртмент, која је званично доступна) и садржи много више детаља о циљевима САД у Украјини, од приватизације њених банака, помоћи школама у учењу енглеског језика до тога да украјинска војска преузме протоколе Алијансе", истиче се у чланку.
У материјалу се наводи да формат и садржај украјинских војних докумената треба да „одражавају терминологију НАТО".
Поред тога, „Политико" наглашава да из документа произлази да САД помажу Украјини да створи могућности за процесуирање наводних ратних злочина у оквиру украјинског правног система.
Вашингтон би желео да у Украјини буде изабрано више од две хиљаде нових судија и да се реши више од девет хиљада заосталих неразмотрених случајева о протизаконитих судских радњи.
Раније је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио да ће Украјина бити позвана у Алијансу након једногласне одлуке свих чланица и уз испуњење свих услова. Истовремено, није прецизирао никакве рокове тог могућег позивања, али је истакао да процедура придружења не предвиђа временски оквир.
У наставку погледајте најновије издање емисије Мој поглед на Русију:
Републикански председнички кандидат, гувернер Флориде Рон Десантис - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СВЕТ
Амерички председнички кандидат против ступања Украјине у НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала