- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден забринут што би Конгрес могао да одбије пружање помоћи Украјини

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је забринут због могућег одбијања Конгреса да настави да пружа помоћ Украјини због недавних дешавања у вези са финансирањем владе.
„То ме заиста забрињава“, рекао је Бајден одговарајући на питање да ли се плаши да америчка законодавна власт неће подржати даље значајно буџетско финансирање Кијева.
„Али знам да је већина чланова Представничког дома и Сената (Конгреса) обе партије говорила да подржавају финансирање Украјине“, приметио је амерички председник.
Бајден је додао да би могао да нађе новац за Украјину чак и ако конгресмени не одобре даљу помоћ.
Он је изразио забринутост да би несугласице са и унутар Конгреса могле негативно утицати на украјинску подршку и обећао је да ће ускоро одржати програмски говор о потреби да се то настави.
„Можемо да подржимо Украјину следећом траншом која нам је потребна. А постоје и друга средства помоћу којих ћемо можда моћи да пронађемо средства за то. Али нећу сада да улазим у детаље“, рекао је Бајден новинарима.
У уторак је Представнички дом америчког Конгреса разрешио дужности председавајућег Кевина Макартија. За његову смену гласало је 216 конгресмена, против је било 210. Ово је први пут у историји САД да је смењен председавајући Доњег дома.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
СВЕТ
Бајден: Подршка Украјини ће се наставити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала