- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трећа победа у низу за српске одбојкаше: Живи сан о Паризу – али следе тешки изазови

© Фото: ЦЕВОдбојкаши, одбојка, Србија, мушкарци
Одбојкаши, одбојка, Србија, мушкарци - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Одбојкаши Србије победили су репрезентацију Финске резултатом 25:21, 25:22, 25:23 у четвртом мечу квалификација за Олимпијске игре у Паризу наредне године.
После слабе партије и неочекиваног пораза од Турске, српски одбојкаши не допуштају нова изненађења и редом уписују победе. Трећу у низу остварили су против селекцие Финске и то одличним резултатом без изгубљеног сета.
Иако се у сваком сету Финска борила све до краја и завршнице су биле напете, одбојкаши Србије били су сигурнији када је то било најпотребније.
Највише се истакао Александар Атанасијевић са 17 поена, док је после њега најбољи био Марко Ивовић са 9 поена. Највише проблема српској репрезентација задавао је Јокела који је постигао 19 поена.
Србија је током првог сета стекла рано предност од шест поена разлике, међутим Финци су успели да смање заостатак. Приближили су се на само поен разлике, али то је било све, до преокрета нису могли.
У другом сету одбојкаши Финске пружили су знатно бољи отпор, српски одбојкаши нису могли да стекну већу предност јер се углавном играло поен по поен све до резултата 21:20, када су везали два поена и преломили.
Финска се упорно враћала у трећем сету, међутим и он је на крају припао истрајним српским одбојкашима.
Наредни мечеви биће тежи изазови јер следе утакмице против изузетно јаког Јапана, као и против незгодне Америке и Словеније.
Одбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
СПОРТ
Србија дала Египту „сет форе“, па уписала другу победу на путу ка Играма у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала