- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Театар апсурда: Европској унији би могла затребати и „нуклеарна Украјина“

© AP Photo / Daniel ColeКијев
Кијев - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да постоји могућност да у „овом театру апсурда“ Европској унији „затреба и нуклеарна Украјина“.
Како каже, о томе сведочи одсуство реакције ЕУ на изјаве званичног Кијева о томе да земља треба да добије нуклеарни статус.
„С обзиром на то да се људи попут (министарке спољних послова Немачке) Аналене Бербок налазе на власти у земљама Европске уније, не искључујем могућност да ће им у том театру апсурда затребати још и нуклеарна Украјина. Они су о томе говорили. У крајњем случају, нису опоменули (украјинског председника Владимира) Зеленског када је изјавио такву глупост на Минхенској конференцији“, истакла је Захарова.
Осврнула се и на изјаву министра спољних послова Литваније Габриелуса Ландсбергиса који је позвао да се изнад Украјине развије нуклеарни кишобран НАТО.
„То је земља која, чини ми се, није ништа кардинално важно или изузетно актуелно допринела у решавању било ког питања повезаног са нуклеарном безбедношћу. Бар мени није познато. Притом, такве празне речи ипак не пролазе незапажено“, казала је Захарова.
Подсећамо, у марту ове године на сајту председника Украјине Владимира Зеленског објављена је петиција у којој се позива да се на територији Украјине распореди америчко нуклеарно оружје или да Украјина направи своје нуклеарно оружје.
Војник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
РУСИЈА
Сестра Ким Џонг Уна: Зеленски се вара ако мисли да ће га „нуклеарни кишобран“ САД спасити од Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала