- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић: Одлучујући глас за формирање власти не може доћи из ДПС

© Sputnik / Бобан НововићЛидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Одлучујући глас за формирање нове црногорске власти не може доћи са листе коју је предводио ДПС, без обзира на техничку одлуку ко ће бити у ком клубу посланика, рекао је лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић
Бечић је казао да напредак Црне Горе зависи од чврстоће и интегритета институција, који могу формирати само они који имају чисту прошлост и немају толеранцију према корупцији из својих редова.
„Имајући у виду актуелну политичку ситуацију и кризу институција система, као и покушај деструкције од стране идентитетских играча, осјећам обавезу да се обратим грађанима Црне Горе са јасним и прецизним ставовима. Прво, за нас у Демократској Црној Гори приоритет је успјешно формирање нове 44. Владе и конституисање Скупштине Црне Горе. Напредак наше државе зависи од чврстоће и интегритета наших институција“, казао је Бечић у видео обраћању.
Друго, како каже, истински интегритет институција могу обликовати само они који су неуморно радили на њиховом јачању, који имају чисту прошлост, који не окрећу леђа принципима и не толеришу корупцију унутар својих редова.
„Треће, с индигнацијом одбацујем било какве неосноване тврдње презентоване у медијима под утицајем екстремних политичких фракција оба политичка пола. Наша досљедност и оданост демократским принципима је непромијењена. Лажне вијести, спинови, недозвољени утицаји, морају постати прошлост Црне Горе“, додао је Бечић.
Четврто, како каже, кључна вриједност сваке власти је карактер и досљедност људи који је обликују. Влада коју би обликовали чланови наше партије биће утемељена на принципима који нас воде од оснивања Демократа - наша визија је европски орјентисана Влада која чврсто стоји уз све своје савезнике, јача евроатлантско партнерство и досљедно испуњава све међународне обавезе, појашњава Алекса Бечић.
„Пето и можда најважније: никада и ником нећу опростити неправду учињену нашим грађанима - прогон неистомишљеника, вјерника, слободних грађана, незаконита праћења, прислушкивања, хапшења, мафијашку окупацију Црне Горе и њених институција, на десетине хиљада дискриминисаних радника и невиних грађана, економско, правно и морално урушавање наше земље“, истакао је Бечић.
Каже да им никада неће опростити Душка Јовановића, Славољуба Шћекића, слободне новинаре и „многе друге храбре синове и кћери Црне Горе који су дали своје животе бранећи част и интегритет наше домовине“.
„Њихова жртва нас обавезује да будемо чувари правде, слободе и демократије. Шесто, нећу дозволити да будућност наше земље буде писана рукама оних који затварају очи пред неправдом и злочинима. Нека нико не очекује компромисе на штету грађана и државног интегритета Црне Горе“, казао је он.
На крају, додаје, уз позив на слогу и договор колега које у јавности шаљу различите политичке поруке, „још једном да поновим јасан и недвосмислен став, уклесан у нашим конгресним документима и одлукама, саопштен више пута јавности и колегама, а тиче се односа према изборној листи ДПС-а:
„Одлучујући глас за избор нове власти не може доћи са листе коју је предводио ДПС и њен предсједник, без обзира на техничке одлуке ко ће бити у ком клубу посланика. Да ли треба да ову реченицу поновим безброј пута како би иста била јасна свим грађанима и свим политичким субјектима“, каже лидер Демократа.
Влада Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
РЕГИОН
Шта се иза брда ваља: Хоће ли се Спајић ослонити на ДПС како би формирао владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала