- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев је увек Медведев – чак и у поразу /видео/

© AFP 2023 / PEDRO PARDOДанил Медведев и Јаник Синер
Данил Медведев и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, има одличну сезону, међутим као ни Карлос Алкарас ни он без обзира на сјајну игру није имао решење за изузетно мотивисаног Јаника Синера који га је савладао у финалу турнира у Пекингу. Као утешну награду Данил је Италијану „украо“ играчку из пехара, а Јаник му се захвалио што га је „пустио“ да га победи.
У шест међусобних мечева Данил Медведев је победио Јаника Синера и тако га направио својом „редовном муштеријом“, међутим Италијан то више неће бити после Пекинга где је преко Данила дошао до трофеја.
Руски ас честитао је противнику кога изузетно цени, међутим морао је да узме утешну награду па је тако одлучио да завири у Јаников пехар и украде му део поклона.
„Волео бих да честитам Јанику и његовом тиму. Трећа срећа, треће финале ове године између нас. Успео си да победиш, сјајан меч. Ти си фантастичан играч, имаш сјајну сезону. Надам се да ћемо имати још финала као ово“, поручио је Медведев Синеру.
На другој страни после шест неуспелих покуашаја Италијану је било тешко да поверује да је успео да победи Данила па му се тако захвалио што му је пропустио једну победу.
„Пре свега, хвала Данилу што ме је пустио да победим једном. Имали смо веома тешке битке, поготово ове године. Као што си рекао, трећа срећа. Најважније, хвала што си од мене направио бољег играча, вежбали смо много да бих пробао да те победим“, насмеја се Синер.
Италијански тенисер одиграо је изванредан турнир на ком је успео да савлада и Карлоса Алкараса. Самим тим што је победио другог и трећег тенисера света Синер је показао да припада самом врху и заслужено је доспео на четврто место АТП листе.
Залужено ће се по први пут у каријери наћи и на Завршном Мастерсу у Торину. Као кључ тог успеха види то што је знао да прилагоди игру за двојицу потпуно различитих тенисера.
„Када побеђујете овакав тип играча осечате се сјајно, јасно је. Осим Новака, практично су сви најбољи играчи на свету били у жребу. Ово је био турнир на јако високом нивоу. На почетку недеље био сам веома срећан, част је и привилегија учествовати овде. Победа над Карлосом дала ми је самопоуздања пред финале. Карлос и Данил су двојица скроз различитих играча, морао сам да се прилагођавам, мислим да је то био кључ“, сматра Синер.
Тријумф још више добија на значају када се узме у обзир да је Јаник током турнира имао здравствених проблема.
Ова недеља није почела на најбољи могући начин. Нисам се осећао превише добро. Себи сам говорио да ће сваки дан бити мало другачије. Први меч је био веома, веома тежак.Успео сам да прођем кроз то и мало по мало, осећао сам се боље. Против Григора је била друга прича, али сам такође морао да подигнем ниво тениса да бих победио. Веома сам срећан јер сам успео да да пребродим сваку ситуацију на терену током целе недеље, то је најпозитивније из свега“, закључио је Синер.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
СПОРТ
Повређени Ласло до краја није желео да се преда – али није вредело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала