- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Спајић би требало у владу да позове ЗБЦГ и ГП УРА

© Бобан НововићПредставници коалиције За будућност Црне Горе, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, долазе на преговоре са представницима Покрета Европа сад.
Представници коалиције За будућност Црне Горе, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, долазе на преговоре са представницима Покрета Европа сад. - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Мандатар Милојко Спајић требало би у владу да позове и коалицију За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) и Грађански покрет (ГП) УРА, рекао је један од лидера ЗБЦГ Андрија Мандић.
Он је рекао да у историји Црне Горе ниједан мандатар за састав неке владе није имао лакши задатак да састави владу од Спајића.
Упитан да ли обновљен контакт са мандатаром и да ли је Црна Гора ближа новој влади или изборима, Мандић је рекао да су до прије неколико сати били информисани да постоји већина од 41 посланика која ће подржати владу.
“Прије неколико сати се обратио и лидер Демократске Црне Горе и саопштио да не постоји већина. Сада се налазимо гдје смо се налазили 11. јуна односно на почетак”, рекао је Мандић, преноси портал Вијести.
Он је казао да постоји неколико праваца дјеловања.
“Или ће се Спајић вратити на почетак и урадити оно што треба или ћемо полако да правимо политички договор о одржавању нових избора”, рекао је Мандић.
Он сматра и да је разумно да Спајић у владу позове и ЗБЦГ и ГП УРА.
“Ако позове УРА и формира владу, свакако да ћемо након формирања владе сјести, размотрити читаву ситуацију везано за локалне самоуправе. Нисам неко ко мисли да треба журити у било којој одлуци”, казао је Мандић.
Мандић је говорећи о ухапшеном предсједнику Општине Будва Милу Божовићу, рекао да не треба да поднесе оставку.
“Оно што треба да се уради у кратком и разумном року је да Божовић именује потпредсједника који ће у његовом одсуству водити послове”, казао је Мандић.
Он је рекао да је данас планирао да посјети Божовића али и да није добио дозволу за посјету.
Мандић је оцијенио да је подизањем оптужнице против Божовића “хтјела да се нанесе штета једном од најперспективнијих и најдаровитијих политичара у Црној Гори”.
“Ако не буде тако, ја ћу јавно да се извиним ако се докаже да је истина оно што заступа тужилаштво”, казао је Мандић.
Влада Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
РЕГИОН
Шта се иза брда ваља: Хоће ли се Спајић ослонити на ДПС како би формирао владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала