- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић први пут о репрезентацији: „Пријатељу...“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, пред почетак нове сезоне у НБА лиги први пут је говорио о репрезентацији Србије од трнутка одустајања да наступа за исту на Мундобаскету. Српски ас добио је једноставно питање, али је дао компликован одговор.
Да је Србија на Светско првенство отишла са Николом Јокићем вероватно би на листи фаворита била позиционира боље него што је то био случај после његове одлуке да не путује на Филипине.Ипак и без њега Орлови су направили историјски успех, стигли до сребрне медаље, а Јокић је заједно са њима славио у Београду.
По повратку у Америку на окупљању са екипом, добио је једноставно питање о томе да ли ће следеће године играти за српску репрезентацију.
„Пријатељу, то је тек за годину дана, видећемо шта ће све до тада бити“, одговорио је Јокић и тиме бацио у још један ребус и ново нагађање.
Двоструки носилац признања најбољег играча НБА лиге помно је пратио Србију на Мундобаскету, редовно је био на вези са Орловима, а посебно му је занимљиво било када је Србија савладала Канаду због саиграча Џамала Мареја.
„Ма, Мареј је знао да ће Србија да их победи и одустао", нашалио се Јокић поводом тога што Џамал такође није наступао на шампионату.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
СПОРТ
Нова Звезда и појачани Партизан крећу у поход – све што треба да знате о новој сезони Евролиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала