- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички Ф-16 постаје лака мета: Русија унапређује системе за електронско ратовање

© AP Photo / Petros KaradjiasТурски Ф-16
Турски Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
Руски системи за електронско ратовање, који се користе током специјалне војне операције у Украјини, биће оптимизовани за онеспособљавање радара на ловцима Ф-16, рекао је за Спутњик извор упознат са ситуацијом.
„Руски системи за електронско ратовање, који се користе у зони специјалне операције, добиће оптимизована подешавања за сузбијање радара и опреме ловаца НАТО Ф-16 које западне земље планирају да испоруче Кијеву“, рекао је наш саговорник.
Како је додао, према познатим информацијама о електронској опреми ловаца НАТО, које би требало да добије Кијев, биће их лакше онеспособити него авионе совјетске производње које поседује Украјина.
Раније је други извор рекао за Спутњик да руски системи за електронско ратовање сада могу ефикасно сузбијају борбене авионе украјинске војске. Због тога украјинска авијација редовно одустаје од извршавања борбених задатака и враћа се у базу, истакао је он.
Претходно је портпарол Пентагона Патрик Рајдер рекао да ће у бази у Аризони у октобру почети обука украјинских пилота да управљају ловцима Ф-16.
Русија је раније послала ноту земљама НАТО-а због испорука оружја Кијеву. Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини – не само путем испоруке оружја, него и обучавањем војника у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.
Лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „сармат“  - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
РУСИЈА
Путин: Руски контраудар на нуклеарни напад не би преживео ниједан непријатељ
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
РУСИЈА
Русија: Бићемо спремни ако Америка одлучи да Кијеву испоручи оружје дугог домета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала