- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак стао уз Данила и Сашу: „Нема смисла“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
Данил Медведев и Саша Зверев, руски и немачки тенисер, недавно су се пожалили због касних термина за вечерње мечеве који често знају да се потрају и иза поноћи, а подршку им је у томе пружила ПТПА, огранизација коју је основао Новак Ђоковић.
Тениски мечеви када се играју у пет сетова знају да трају и преко пет сати, док она у три сета неретко трају и по три сата. Због таквих мечева који нису реткости све чешће се дешава да се дуели одуже и трају далеко иза поноћи што са правом смета играчима.
На овај проблем указали су Данил Медведев и Саша Зверев, а њихов глас најпре је чуо Новак Ђоковић који преко ПТПА организације жели да пронађе решење.

„Мечеви који почињу касно увече не штете само играчима. Они имају негативне последице и на навијаче, сакупљаче лоптица, запослене на турниру и инвеститоре", пише у саопштењу ПТПА.

Ахмад Насар, извршни директор организације, детаљно је анализирао све проблеме касних мечева.

„Неки турнири имају органичење, што је похвално. Неки немају и чини се да уживају у касним вечерњим мечевима који се завршавају касно, готово да сви трче победнички круг када се све заврши у два, три или четири сата ујутро по локалном времену. Са тачке гледишта играча то нема смисла, исто је и што се тиче навијача, оних који преносе све и свих комерцијалних партнера. Ако погледате трибине и зумирате камером на исцрпљене играче, видите да је публика већ отишла. Имају послове, породице и ствари које раде, морају да иду на спавање“, закључио је Насар.

Новакова оранизација за циљ има да пронађе што брже решење, али турнири морају да се усклађују са ТВ правима и то је оно што ствара проблеме. ПТПА саопштењем је желео да додтно изврши притисак и пружи подршку руском и немачком тенисеру.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
СПОРТ
Повређени Ласло до краја није желео да се преда – али није вредело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала