- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Празник кошарке у Атини: Сјајни Милутинов и Олимпијакос после продужетка славили у дербију

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Милутинов
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
У невероватној утакмици првог кола Евролиге кошаркаши Олимпијакоса савладали су екипу Панатинаикоса после продужетка резултатом 88:78 (23:22, 13:21, 16:16, 22;15, 14:4).
Прво коло Евролиге донело је неколико спектакуларних мечева, али истина је да су све очи биле упрте ка Атини где су се састали грчки великани Панатинаикос и Олимпијакос.
Очекивано, борба је била уравнотежена што је показао и резултат на крају прве деонице после које је Олимпијакос имао минималну предност 23:22. Континуитет у игри боље је задржао Панатинаикос који је фокус ставио на одбрану у другој деоници у којој је Олимпијакос постигао само 13 поена.
После изједначене треће четвртине, проблем Панатинакосу могао је да направи почетак последње деонице у коју су ушли изузетно лоше. Олимпијакос је направио страшну серију од 10:0 у којој је четири уписао Никола Милутинов.
Ипак, на другој страни Григонис, Слукас и Лесор враћају Панатинаикос у живот, али тројке Вилијамса Госа и Вокапа најављују драму. На неколико секунди до краја утакмице резултат је био нерешен, а онда је у својим рукама имао лопту Слукас који је могао да донесе победу Панатинаикосу.
На невероватан начин лопта је изашла из коша, па је тако још једна утакмица после Фенербахчеа и Олимпије отишла у продужетак. Поново је Олимпијакос направио серију и поново је у центру пажње био Милутинов који је погодио преко Лесора за 7:0 у продужетку.
Тројку погађа Вилијамс Гос и доноси Олимпијакосу двоцифрену предност и серију од 12:0 и тиме ставља тачку на грчки дерби.
Најбољи играч на утакмици био је Слукас који је постигао 20 поена, пратио га је Григонис са 17, али Олимпијакосова расположена тројка Вокап, Вилијамс Гос и Милутинов био је незаустављив са по 17,16 и 15 поена.
Само за нијансу мање драме виђено је у Шпанији где је Реал Мадрид за длаку избегао продужетке или пораз од Басконије која је водила током већег дела утакмице и била близу велике победе.
Ипак, у последњих десет минута Реал се вратио, ушао у серији у направио преокрет за коначних 79:77. Српски репрезентативац је за Басконију постигао четири поена, док је најефикаснији играч на мечу био Јабуселе са 18 поена.
Најмањи број поена и најмања драма виђена је на утакмици Валенсије и Монака, у којој је шпански тим на крају славио резултатом 70:65. Мајк Џејмс био је сјајан уписавши 21 поена, седам скокова и седам асистенција, али то није било довољно за Монако.
Српски репрезентативац Стефан Јовић није уписао поене, али је уписао запажене четири асистенције.
Standings provided by Sofascore
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
СПОРТ
Спектакл у Истанбулу: Миротић промашио шут за победу – Гудурић спречио већу драму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала