- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Бразилу разбијена група нарко дилера, међу њима и Србин

© Sputnik / Александар МилачићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
Пратите нас
У међународној акцији, спроведеној у оквиру Европолове оперативне радне групе „Балкански картел“, у Бразилу је ухапшено 16 припадника организоване криминалне групе која се терети за трговину кокаином, међу којима је и српски држављанин за кога постоји основ сумње да је вођа те групе, саопштио је МУП.
МУП Србије је заједно са другим колегама из Европе и Јужне и Северне Америке, кроз размену оперативних података дао допринос разбијању ове организоване криминалне групе, која је кокаин кријумчарила из Бразила у Европу.
Како се наводи, након годину и по дана заједничког напорног рада полиција са обе стране Атлантског океана 5. октобра је извршила претрес на више локација и ухапсила 16 лица, од којих су нека, како се сумња, била повезана са криминалном организацијом „Primeiro Comando da Capital“, док се српски држављанин сумњичи за организовање бројних пошиљки наркотика између два континента.
Постоје основи сумње, да је ухапшена организована криминална група била повезана са запленама кокаина из априла и августа 2022. године, када је заплењено 5,7 тона у Зеленортским острвима и 1,3 тоне кокаина у Бразилу.
Разбијање ове организоване криминалне групе једна је у низу успеха у заједничкој међународној борби против „Балканског картела“, а српска полиција је достављањем оперативних података још једном потврдила да је поуздан и посвећен међународни партнер у борби против организованог криминала, поручују из МУП-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала