- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две драме, два продужетка и два јубилеја Срба – крунисана са два славља!

© Sputnik / Лола ЂорђевићМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
Пратите нас
Српски кошаркашки репрезентативци Никола Милутинов и Марко Гудурић имали су вече за памћење у Евролиги, пошто су забележили два јубилеја после две драме у Истанбулу и Атини. Центар Олимпијакоса стигао је до 1.500 поена у Евролиги, док је леворуки ас турског тима „избројао“ до 2.000 поена у елитном такмичењу.
Две драме, два продужетка и два јубилеја српских репрезентатицаца окончана с два славља! Тако би у најкраћем могло да се опише све оно што се (из)дешавало на старту Евролиге у дуелима Фенербахчеа и Олимпије из Милана, односно великом дербију Грчке између Панатинаикоса и Олимпијакоса
Гудурић који је убацио једно од два слободна бацања на 13,9 секунди пре краја продужетка, потврдио је победу Фенербахчеа резултатом 85:82, а поменути погодак био је његов јубиларни 2.000. у елитном кошаркашком такмичењу, што је приказано на графици Евролиге у тренуцима када је Марко Гудурић релизовао слободно бацање.
Српски плејмејкер сусрет у Истанбулу окончао је са 15 поена, имао је по један скок и асистенцију за 18 минута и 38 минута проведених на паркету.
Радовао се победи, али и јубилеју и први српски центар с Мундобаскета – Никола Милутинов.
Повратник у редове Олимпијакоса, који је стигао из московског ЦСКА био је уз прекаљеног Костаса Слукаса и Литванца Григониса и Вокапа међу најзаслужнијима за важан тријумф у грчком дербију у ком су црвено-бели славили после продужетка резултатом 88:78 у ОАКА арени, док је у регуларном току било 76:76.
Милутинов који је сусрет окончао са 15 поена уз седам скокова и једну блокаду, стигао је до јубиларног 1.500. поена у Евролиги, а све је, баш као и код Марка Гудурића испраћено графиком која је приказана током преноса.
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2023
СПОРТ
Спектакл у Истанбулу: Миротић промашио шут за победу – Гудурић спречио већу драму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала