- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ресет V: Политички Запад умире али не природном смрћу – дави се у крви сопственог рата

© SputnikДугме за ресетовање
Дугме за ресетовање - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2023
Пратите нас
Књига „Ресет V“ новинара Драгана Вујичића је, како аутор каже, о историјском процесу који траје више од триста година и који је на заласку свог живота. На жалост, овај политички програм не умире природном смрћу, већ се дави у крви украјинског сукоба.
Према Вујичићевим речима, дошло је време када је Запад изгубио своју сврху, а изгубио је и теолошке основе свог постојања - када је умро.
„Свака смрт је неуредна појава, и по мирису, и по укусу, и визуелно. А поготово када се то посматра у реалном времену, преко друштвених мрежа, када видите да умире у оним људима који ратују у једном рату који није смео да се догоди“, каже Вујичић.

Гушење потребе човека за слободом

У предговору Вујичићеве књиге, новинар Синиша Љепојевић објашњава да је рат у Украјини само један од инструмената који владајуће елите које желе ресет користе у борби против непослушних.
„Владајуће елите желе да створе амбијент деструкције у којем би требало да живе будуће генерације. Кроз покушаје атомизације друштва, што би, према Вујичићевим речима требало да буде ресет, школски систем у коме родитељи и породица не играју никакву улогу, педофилске мреже, трансхуманизам, трговину органима и злоупотребу технологија, западне елите покушавају да овладају светом“, пише Љепојевић.
По њему, спиритус мовенс овог покрета налази се у Давосу – елите оцењују да је најефикаснији пут за деструкцију злоупотреба екологије, животне околине и здравља као нечега око чега су људи природно забринути. Да би се то постигло, неопходно је поништити људскост и угушити природну потребу човека за слободом.
За то се користи термин одрживости као један од основних инструмената, што је, каже Вујичић, еуфемизам за еугенику.

Вештачка интелигенција као крајњи облик божанства

Када говори о одрживости, Вујичић напомиње да, на пример, Мајкрософтов Чет бот користи огромне количине струје и воде. Где је ту одрживост, пита се наш саговорник. Али, вештачка интелигенција замишљена је, како каже, као крајњи облик божанства, о чему је говорила и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен на последњем самиту Г20 у Индији. Такође, амерички државни секретар Ентони Блинкен говорио је о Г7 као „управном одбору човечанства“.
„Управни одбор човечанства је организација која, нити има статут, нити има правила. То је група лидера земаља који су сами себе октроисали као лидере света. Ствар је била у томе да се сакрије такозвани непрозирни светски капитал. Он мора да остане непрозиран да се ми не бисмо секирали, да ми обични не бисмо завидели“, каже Вујичић.
Међутим, на самиту Г20 чули су се захтеви за променом статута ММФ-а и Светске банке. То је један од знакова да је ресету дошао крај. Такође, на Куби је одржан састанак Групе 77 земаља у развоју које одбијају ресет. Живимо у процесу када се ресет на начин на који је замишљен, на принципима класичне британске еугенике окончава, каже Вујичић.
Цео интервју са Драганом Вујичићем можете погледати у видео формату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала