- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Американац „очитао лекцију“ Алкарасу: Мора да буде пажљив када помиње Новака

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, стално је у мислима Карлоса Алкараса што је сам открио шпански тенисер, а та његова искрена изјава није наишла на похвале. Џими Конорс, тенисер са највише титула у историји белог спорта, упозорио је младог Карлоса да са таквим изјавама мора да буде опрезан иако га разуме због чега је то рекао.
Како су рекорди падали, титуле се ређале, Новаку Ђоковићу циљеви су се мењали, а када је коначно постао тенисер са највише недеља проведених на првом месту то прво место више није била примарна ставка.
Међутим, Новаковом тренутно највећем ривалу Карлосу Алкарасу прво место је највећа сатисфакција па је зато истакао да му је Новак стално у мислима.После те изјаве важан савез за њега је имао Џими Конорс.
„Алкарас је рекао да сваки пут кад тренира, кад игра, мисли на Ђоковића. Моја прва мисао је да могу да разумем то иако је Алкарас победио Новака и био му је донекле ‘трн у оку‘. Морате да будете пажљиви када то кажете јер се онда спремате за само једног играча. Такође, разумем и ако кажеш себи да ако играш довољно добро да победиш тог типа, победићеш и друге. Али, то није нужно тачно, јер други тенисери играју другачије као што је видео против Синера. Његов стил игре је био другачији од Новака и Медведева“, рекао је Конорс у свом подкасту „Предност, Конорс“.
Легендарни тенисер указивао је на то да је млади Шпанац ове године имао можда победу над Ђоковићем, али га је касније поразио не само Новак већ и Синер.
„Нећу да лажем. Новак Ђоковић ми је на памети сваки тренинг. Тренирам са циљем, идем на турнире са циљем. Покушавам да годину завршим на првом месту, тако да ми је Новак Ђоковић на памети. Скоро на сваком тренингу“, гласила је Карлосова искрена изјава.
Млади Шпанац се са српским асом до сада састао четири пута, а два је победио. Новаку је „украо“ титулу на Вимблдону, али му се српски тенисер осветио у Синсинатију.
Ђоковић је тренутно први, а Алкарасу је циљ да га на том месту замени до краја сезоне.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Зашто је тешко победити Новака?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала