- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок за Медведева у Шангају – Рубљов и Хачанов сигурни

© AP Photo / Seth WenigДанил Медведев и Андреј Рубљов
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
Пратите нас
Американац Себастијан Корда елиминисао је у два сета фаворизованог Руса Данила Медведева у трећем колу Мастерса у Шангају, резултатом 7:6, 6:2. Трећи рекет планете изгубиће додатне довое због неуспеха у Кини. Андреј Рубљов победио је Квентина Алиса 6:4, 7:5, док је Карен Хачанов елиминисао Зукајева 7:6, 4:6, 6:2.
Себастијан Корда игра фантастичан тенис, осетио је то на својој кожи у Астани пре неколико дана Хамад Међедовић, који је у полуфиналу пао пред Американцем. Није се на крају домогао трофеја, јер је поражен у финалу од Француза Манарина.
Али, Корда је наставио да ниже победе на Мастерсу у Шангају. Избацио је на старту домаћег такмичара Буа, а затим је неочекивано био кобан по најбољег руског тенисера и браниоца титуле Данила Медведева.
Како су обојица одлични сервери, тако и не чуди што није било брејка па је тајбрејк морао да одлучи победника првог сета.
У игри нерава боље се снашао Корда, који је после велике борбе славио резултатом 10:8.
Уследио је психолошки пад код Медведева, што се њему током сезоне неретко и дешава. Американац, иначе 26. играч на АТП листи, освојио је сервис гем, да би већ у следећем „украо сервис“ Медведеву.
Није успео да се врати руски тенисер, већ је мотивисани Американац у осмом гему стигао до још једног брејка, за убедљивих 6:2 и пласман у осмину финала Мастерса у Шангају. Била је то највећа победа у досадашњој каријери Американца, јер је узео скалп играчу из Топ 5.
За разлику од Медведева који је испао у раној фази турнира у Кини, његови сународници Карен Хачанов и Андреј Рубљов успешно су одрадили посао и настављају такмичење на Мастерсу у Шангају.
Рубљов чека победника меча Манарино – Тсенг, док ће Хачанов одмерити снаге са Бугарином Григором Димитровом, који је избацио Аустралијанца Александра Вукића – 6:4, 6:3.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Алкарас признао – „Искрено, Новак ми је стално у мислима“
Одбојка, мушкарци, Србија - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2023
СПОРТ
Трећи пораз у низу за крај – Орлови атерирали и пред Словенијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала