- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Син Звездине легенде потресен због крвопролића у Израелу: „Молим се за све...“

© AP Photo / Ariel SchalitДени Авдија
Дени Авдија - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
Дени Авдија, син легендарног кошаркаша Црвене звезде Зуфера Авдије и репрезентативац Израела, који је на НБА драфту носио и заставу Србије, огласио се поводом хорора у Израелу и рата у којем је сваки дан све већи број жртава.
Кошаркаш Вашингтон Визардса, рођен у Беит Зери у Израелу, изузетно је потресен због свега кроз шта пролази народ Израела, изразио је саучешће породицама жртава, откривши да познаје неке од жртава које су убили терористи палестинске организације Хамас.
„Док играм кошарку у Америци, мисли ми се враћају на Израел. Претходне суботе, терористи Хамаса и исламског Џихада су на 21 месту у Гази извршили нападе. Немилосрдно су убијали и клали невину децу, жене и старије људе, неке код куће, неке на журки док су славили на одмору. Прогањају ме слике жене, деца и старијих које одводе у Газу, где много од њих завршавају трагично. То што лично познајем неке од жртава још више доприноси мом болу“, написао је Дени на друштвеним мрежама.
Како је даље Авдија јуниор навео, труди се да упозна саиграче из свог НБА клуба Вашингтон Визардса, са ситуацијом у Израелу.
„Радим све што је до мене да озбиљност ситуације пренесем и на моје саиграче, колеге из НБА лиге, и генерално заједници Вашингтона. Најважнија је одбрана Израела. Тешко је ослободити се тих слика из Газе, где су љуби убијени, то ме прогања. Посвећен сам том да упалимо светло у овом мрачном поглављу. Изражавам саучешће породицама оних којима су најмилији убијени или киднаповани. Молим се за све“, закључио је син Звездине легенде Зуфера Авдије, који је побрао симпатије српске јавности када се на НБА драфту појавио са заставом Србије.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Американац склонио Јокића и показао како се игра одбрана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала