- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Освојили срце Кинеза: Слободан Тркуља и Балканополис поново на кинеској државној телевизији /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСлободан Тркуља
Слободан Тркуља - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
Након наступа у Кини у новогодишњем програму, који је прегледан невероватних 16 милијарди пута, Слободан Тркуља поново је освојио срца Кинеза наступом на првом програму кинеске државне телевизије са својом групом Балканополис.
Ово посебно представљање Србије емитовано је у најгледанијом термину од 20 часова у оквиру новог програма Кинеске медијске групе под називом „Меи меи ју гонг“.
Наступ Тркуље и Балканополиса изазвао је бурне реакције публике, поготову млађих генерација које су уз њихов наступ играле и певале.
Популарност коју наш уметник има у Кини, Кинези пореде са легендарним Валтером кога је Бата Живојиновић маестрално одиграо у култном филму Валтер брани Сарајево. Тркуља, кога у Кини зову „Феј Лонг“ што значи летећи змај, на поклон је добио и раритет, специјалну књижицу из 1978. године са Валтеровом причом.
Наши момци су у Кини дочекани као велике звезде, чија популарност вртоглаво расте. Поред њих, у емисији су наступили и светска звезда, пијаниста Ланг Ланг, кинеска поп звезда Ша Бао Лијанг као и Димаш Кудаиберген, звезда родом из Казахстана, такође изузетно популаран у Кини.
Балканополис је у свом делу програма извео две нумере: популарну „Бела ћао“ у част Бате Живојиновића, у Балканополис модерном електро/балкан аранжману, као и Тркуљину песму „Вода“, на одушевљење кинеске публике у студију и крај малих екрана.
Шоу је и овог пута имао изузетну гледаност, а многобројни љубитељи музике Слободана Тркуље и Балканополиса у Кини имаће прилику да уживају у њиховим концертима, јер већ од 11. октобра имају турнеју у Кини коју посебно издваја чињеница да ће наступ бити одржан на ексклузивној локацији у Сијану, у древној палати Даминг, која се ретко користи у те сврхе.
Поред Сијана, Слободан Тркуља и Балканополис наступиће и у Пекингу и многим другим градовима Кине.
Слободан Тркуља - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
КУЛТУРА
Скакали смо и скандирали „Србија, Србија“: Тркуља о спектакуларном наступу на кинеској телевизији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала