- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролигаш бољи од НБА екипе – Егзум одличан, славље Кампацовог Реала

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Данте Егзум
Кошаркаш Партизана Данте Егзум  - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
Пратите нас
У пријатељској утакмици НБА лигаша и евролигаша славио је Реал Мадрид! Краљевски клуб је надиграо Далас Мавериксе после великог преокрета у последњој деоници - 127:123. Централна фигура у завршници био је Факундо Кампацо који је постигао одлучујуће поене.
Кампацо, бивши играч Црвене звезде, завршио је меч са 20 поена, осам асистенција и шест скокова.Од тога је 14 дао у последњој деоници.

Лука Дончић је играо само пет минута. Иако је спектакл у Мадриду био посвећен томе да навијачи виде Дончића, свог бившег играча, на делу. Разочарање за многе.

Такође, био је то поново сусрет Дантеа Егзума и Гершона Јабуселеа које памтимо из прошле сезоне. Егзум је тада у дресу Партизана извукао дебљи крај, а Јабуселе показао један од ружнијих потеза који се памте у свету кошарке и спорта уопште.

Сада је Аустралијанац у дресу Даласа на неки начин вратио Краљевском клубу за прошлу сезону, одиграо је јако добру партију и завршио дуел са 13 поена и осам асистенција.

Када је сама утакмица у питању, Реал Мадрид је чак водио са 38:37 после прве четвртине, али је у наставку Далас преокренуо и водио до самог краја. Ипак...
Све се решавало у последњем минуту када је Реал повео са 122:120 преко Кампаца, а на крају је Краљевски клуб успео да надигра НБА екипу.
Много се говори о томе да се разлика између НБА и Евролиге смањила, а и ова утакмица иде томе у прилог.
Ово је Реалу трећа победа над НБА клубовима, па су Мадриђани на прави начин оправдали епитет шампиона Евролиге.
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
„Звезда је сила – има тим за плеј-оф Евролиге“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала