- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл у Кини: Бугарин избацио Алкараса

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас и Григор Димитров
Карлос Алкарас и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, поражен је у осмини финала Мастерса у Шангају од Григора Димитрова, Бугарина који је заиграо тенис из најбољих дана и славио после преокрета резултатом 5:7, 6:2, 6:4.
Видело се у Пекингу да Карлос Алкарас не игра најбоље што може. Повреду бутине није желео да наводи као разлог, али нешто је дефинитивно фалило и шта год да је било пренело се у Шангај, где је Шпанац отишао по титулу односно 1.000 поена.
Међутим, после претњи у другом колу од Дена Еванса, уследила је у осмини финала далеко озбиљнија од Григора Димитрова, бугарског тенисера.
У првом сету Димитров је први направио брејк, повео резултатом 4:2, али је у десетом гему Шпанац успео да се врати, надокнади заостатак и на крају освоји сет. Упркос томе деловао је надиграно у тој фази меча и било је и више него јасно да ће хитно морати да подигне ниво игре, а то се није десило.
Димитров је играо свој најбољи тенис, налик оном када је био у најбољој фази каријере.
На старту другог сета Григор поново прави брејк, а млади Карлос није успевао да стигне ни до брејк лопте. У седмом гему бугарски тенисер поново прави брејк и сјајним тенисом стиже до изједначења у сетовима.
У неизвесном трећем сету Алкарас поново није могао да дође до прилике да запрети на противников сервис, док са друге стране то није био проблем Димитрову који и у одлучујућем сету први стиже до брејка предности.
Алкарас је потом добио неколико гемова на свој сервис, али није проналази свој тенис због чега је у једном тренутку испустио и гласан урлик. Ништа није помагало, у целом мечу направио је чак 19 грешака из форхенда, а сваку је на време знао да казни Бугарин.
Спектакл је приредио Димитров који ће у четвртфиналу играти против Николаса Ђарија. Последњи пут када је бугарски тенисер играо четвртфинале Мастерса било је у Монте Карлу прошле године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Велики Новак: Поштовање према Рафи и Роџеру јаче од негативног мишљења
Шпански тенисер Рафаел Надал, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Потврђено: Враћа се Надал!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
СПОРТ
Новак са 36 година урадио нешто што Надал није никада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала