- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта Ђоковићу доноси елиминација Алкараса у Шангају?

© AFP 2023 / JOSE JORDANНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Са високим амбицијама стигао је Карлос Алкарас на азијску турнеју, у намери да освоји максимална два трофеја – у Токију и на Мастерсу у Шангају. Уместо тога, полуфинале, а онда и изненађујћа елиминација од Григора Димитрова (5:7, 6:2, 6:4) већ у осмини финала турнира који је носио са собом великих 1.000 бодова.
Узео је Алкарас мизерних 90, од планираних хиљаду бодова, а то и те како иде на воденицу Новака Ђоковића, који би лако могао да остане први на АТП листи на крају сезоне.
И даље има још да се игра, али талентовани и мотивисани 20-годишњи Шпанац се неочекивано „слупао“ у Кини и није озбиљније угрозио Србина који константно губи поене, јер не брани трофеје на турнирима које је освојио прошле године – Астана и Тел Авив.
Тренутна ситуација је да први рекет света има 11.045 бодова, док је Алкарас на коти 8.805, са освојених 90 бодова у Шангају.
Шпанцу ће по свој прилици наредни турнир бити Базел, који је пријавио и како је у Швајцарској прошле године стигао до полуфинала, то значи да брани 180 бодова, те би највише могао да инкасира још 380, јер је Базел турнир из Серије 500.
Новак Ђоковић неће играти у Базелу, а очекује се да би Србин и Шпанац могли да се састану у Паризу, где обојица бране бодове, додуше Алкарас далеко мање.
Ђоковић је заустављен у финалу од Данца Рунеа, и брани 600 од максималних 1.000, док Алкарас баш као и у Базелу брани 180, па би могао додатно да смањи заостатак у односу на Ђоковића.
За крај је остао Завршни Мастерс у Торину где је импресивни Новак прошле године нанизао свих пет победа, а Алкарас не брани ни један бод и могао би да заради чак 1.500 бодова.
Када се све сабере и одузме, долази се до простог закључка да се искључиво Новак Ђоковић, као и обично, пита за то како ће се одвијати ствари и како ће на крају бити окончана сезона, ко ће бити први на АТП листи.
Ђоковић је недавно започео импресивну и рекордну 394. седмицу на трону, и већ наредне недеље „подебљаће“ тај резултат.
Карлос Алкарас и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Спектакл у Кини: Бугарин избацио Алкараса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Велики Новак: Поштовање према Рафи и Роџеру јаче од негативног мишљења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала