- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Продужен притвор за још 30 дана оцу дечака који је починио масакр у "Рибникару"

© Sputnik / Лола ЂорђевићОШ "Владислав Рибникар"
ОШ Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Виши суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Владимиру К. оцу дечака који је починио масакр у Основној школи "Владислав Рибникар".
Истим решењем, према мајци дечака Миљани К. одређена је мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, односно којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К.К., сведоком у овом поступку, те је истовремено упозорена да се према њој може одредити тежа мера уколико прекрши изречену забрану, наводи се у саопштењу тог суда.
Оцу је притвор продужен да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, као и с обзиром на то да се терети за кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Владимиру К. је оптужницом која је јуче предата овом суду на потврђивање на терет стављено тешка кривично дело против опште сигурности, док је Миљани К. на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Како је у уторак саопштио руководилац Кривичног одељења Вишег јавног тужилаштва у Београду Никола Ускоковић, оптужница против Владимира К, оца дечака који је 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара, је детаљна и након пет месеци рада на предмету добијена је јасна слика о томе шта се догодило на дан трагедије и у периоду пре тога.
Обележавања четрдесет дана од масовног убиства у ОШ Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
ДРУШТВО
Дечак К.К, убица из „Рибникара“, биће сведок у процесу против оца
Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2023
ДРУШТВО
Оптужница против оца и мајке починиоца масовног убиства у „Рибникару“ и запослених у стрељани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала