- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Пројектил“ Мијатовића пресудио Италији у лудом мечу са девет голова /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
Пратите нас
Млада фудбалска репрезентација Србије, играчи узраста до 19 година, победила је Италију у спектауларном пријатељском мечу зачињеном са чак девет голова - 5:4. Сусрет u Горњем Милановцу обиловао је преокретима, а на крају су Орлићи изашли као победници. славили су голом Јована Мијатовића из Звезде у 91. минуту сусрета.
Не, није у питању ватерполо, већ фудбалски меч и то спектакуларан који су одиграли млади фудбалери Србије и Италије.
Орлићи су меч отворили голом заостатка, али су до одласка на полувреме успели да изједначе преко Марка Младеновића који је био најприсебнији у петерцу гостију и сместио је лопту у мрежу.
У наставку је уследио тотални преокрет и вођство Србије резултатом 3:1 а све се одиграло у распону од 46. до 57. минута, да би Азури затим креирали својеврсно чудо са нова три гола у мрежи српског националног тима за преокрет - 4:3.
Тотално помрачење у редовима Орлића и три примљена гола за непуних десет минута, између 72. и 80. минута.
Али, нису клонули духом српски фудбалери узраста до 19 година, већ су преко Алексеја Вукићевића успели да стигну до новог изједначења - 4:4, да би луд меч са девет голова заокружио Јован Мијтовић у првом минуту судијске надокнаде. Испалио је "пројектил" из леве ноге и параболом матирао голмана Италије. Дефинитивно најлепши потез у фанатастичном мечу.
Омладинска репрезентација Србије за четири дана стартује у квалификацијама за Европско првенство, а први ривал биће јој репрезентација Андоре.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
Јаков Вулић - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Орлови прокоцкали шансу да се освете Украјинцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала