- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови се уздају у српску машту и немачку дисциплину „уличног фудбалера“

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Репрезентативац Србије Лазар Самарџић изјавио је пред мечеве одлуке са Мађарском (14. октобар) и Црном Гором (три дана касније), да ће Орлови учинити све да победе и домогну се пласмана на Европско првенство, где нису били још од 2000. године.
Дигао је Италију и Европу на ноге офанзивни везиста Србије и Удинезеа, због гола који је постигао против Наполија (1:4), где је нанизао седморицу ривала, после чега је рутински матирао голмана Мерета.
Објаснио је Самарџић за српске медије на конференцији пред меч у Будимпешти, како је успео да ископира Марадону и Месија против Наполија.
„То ми је најлепши гол у досадашњој каријери. Жао ми је што није имао више утицаја на коначан исход, јер је послужио само да ублажи пораз моје екипе. Меч сам почео на клупи и био сам додатно мотивисан да покажем да заслужујем место од првог минута. Рекао сам себи покажи шта знаш, покушај све што можеш и видели сте како се завршило“, рекао је Лазар.
Самарџић од ког се очекује да једног дана наследи капитена Душана Тадића, рекао је да воли да „гази“ лопту и да га је чувени немачки стратег Бруно Лабадија савршено описао када га је назвао фудбалер с улице.
„Обожавам да контролишем лопту доњим делом копачке, што би рекли Италијани „суола“, код нас је то ролање. То су све финте са малог фудбала, а као дете сам по десет сати дневно играо на мале голове са другарима из краја. То је управо дриблинг против Наполија, једна од фора са улице. Бруно Лабадија је пре три године рекао, нешто што важи и дан-данас, да сам улични фудбалер. Одмах је видео да поседујем нешто специфично и да могу да постанем добар фудбалер. Поменуо бих и Зекеа Нојндорфа који ми је пуно помогао када сам био у Херти у тиму до 15 година. Рекао је да представљам перфектну комбинацију Немца и Србина и то је апсолутно тачно. Имам немачку дисциплину, а српску машту“, поентирао је Лазар.
Самарџић је пред мечеве одлуке у квалификационој Групи Г са Мађарском и Црном Гором, обећао да ће Орлови дати све од себе да обрадују нацију.
„Осећам се добро, играм више него претходне сезоне и то ми је најважније. Једва чекам предстојећа два изазова са Србијом. Очекују нас две веома тешке утакмице које решавају много тога у борби за прва два места у групи. Унали смо и пре квалификација да Мађари имају јаку репрезентацију и да ће бити озбиљан конкурент за једно од два прва места у групи. Уверили смо се у то у Београду, да им је одбрана јачи део тима, врло су организовани и тешко примају голове. Даћемо све од себе да се из Будимпеште вратимо са три бода, што би био огроман корак ка Европском првенству“, рекао је Самарџић за сајт ФС Србије.
Талентовани везиста Удинезеа је наставио:
После Мађарске, дочекујемо Црну Гору и свакако да би нам подршка гледалаца била од непроцењивог значај. Они су у резултатском налету, играју добро и биће нам незгодан ривал“, рекао је Самарџић, додајући да би посебну пажњу у Црној Гори требало обратити на бившег нападача Црвене звезде Николу Крстовића, који редовно тресе мреже у дресу Лећеа, док Србија има Митровића који не планира да се заустави.
Standings provided by Sofascore
Мађарска са којом ће Србија одмерити снаге у суботу, 14. октобра од 20 сати и 45 минута на "Пушкаш арени" у Будимпешти, је лидер на табели квалификационе Групе Г са 10 бодова, колико има и Србија, која има и меч више. Црногорци су трећепласирани са осам, следе Бугарска и Литванија са по два бода.
Погледајте разговор са Владимиром Јовановићем.
Ламин Јамал - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Барсин „драгуљ“ од милијарду евра руши рекорде и пише историју фудбала
Радован Панков - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Капитен Легије проговорио о паклу који су преживели он и Панков: „Желим само да заборавим...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала