- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најгора утакмица у историји Србије: Жестоко понижење у Енглеској

© Фото : ФССМлади фудбалери Србије У21
Млади фудбалери Србије У21 - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Фудбалери Србије у категорији У21 убедљиво су поражени од селекције Енглеске резултатом 9:1 у квалификацијама за Европско првенство.
Више пута је на почетку репрезентација Енглеске пробала да шутне ка голу, имали су млади Енглези и већи посед лопте, међутим Србија која је деловала као аутсајдер није се предавала.
Из првог шута ка голу Владимир Лучић погађа и доноси предност Србији од 1:0 у 27. минуту.
Чак 694 минута, односно седам утакмица Енглези су одиграли без примљеног гола. Последњи су примили од Хрватске у пријатељском мечу који се играо у марту и то из пенала, а онда је млади Лучић прекинуо ту страшну серију. Међутим, уследила је катастрофа.
Један гол Србије није много уплашио Енглезе који су наставили да нападају. Вељко Илић уписао је три интервенције на голу и дефинитивно су највеће заслуге за то што је Србија одржала вођство у тим тренуцима ишле њему.
Међутим све добро што је до тада урадио Илић је покварио у 38. минуту када је направио кобну грешку и лопту послао право у ноге Џејдону Филоџену који га је лако савладао и стигао до изједначења.
Само четири минута касније све се окренуло када је Делап затресао мрежу за 2:1. Иако је деловало да би то могло да буде све за првих 45 минута, у надокнади Харви Елиот, будућа зезда Ливерпула, са 15 метара, право под пречку постиже погодак за 3:1.
Немоћни Илић није могао ништа против левица Енглеске, а нова је уследила у 53. минуту када је за 4:1 погодио Мадуеке. Прошло је само шест минута, а Мадуеке је уписао и свој други гол.
Чак 12 шутева у оквир гола имала је Енглеска којој није било довољно ни пет голова. У 63. минуту поново је српског голмана савладао Филоџен. Када се чинило да не може горе у 87. минуту, српски фудбалери толико су били изгубљени да је уследио невероватан аутогол за 7:1.Катстрофа је настављена само минут касније када је Роу погодио за 8:1.
Срмоти није било краја, девети гол постигао је Елиот.
Енглеска је показала да је са разлогом актуелни првак Европе у овој категорији, а Орлићи ће имати мало времена да се опораве не само физички већ и психички од убедљивог пораза. Већ у понедељак српску репрезентацију чека меч са Северном Ирском.
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Русија победила после седам месеци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала