- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан против Асвела – за неке више од спорта: „На крају дана смо браћа“

© Фото : JEAN-FRANCOIS MONIERЖофри Ловерњ
Жофри Ловерњ - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Утакмица Партизана и Асвела посебно ће бити емотивна за Жофрија Ловерња и Бориса Далоа, кошаркаше који су један период каријере провели у црно-белом дресу. Иако су у Партизану били по две године, љубав коју су разменили са навијачима траје до данас.
Жофри Ловерњ имао је 21 годину када је стигао у Партизан, а и дан данас захвалан је Душку Вујошевићу што је од њега направио тако квалитетног играча. Због тога пред прву утакмицу са Партизаном има помешана осећања.
„Покушавам да приступим као да је било која друга утакмица, али није. Даћу све од себе“, рекао је Ловерњ за ТВ Партизан.
Још млађи, са 19 година у црно-бели табор стигао је Борис Дало коме је као и Ловерњу Партизан остао у срцу.
„Другачији је тип утакмице обиучно смо фокусирани на победу. Партизан нам је у срцу и зато ово има другачији контекст. Ипак, имамо неке дужности. Сви знају да волимо Партизан“, рекао је Дало.
Кошаркаш Асвела истиче да су му на Партизан прва асоцијација навијачи.
„Навијачи, наравно. И наш тренер, који нас је све окупио. Били смо као породица. Сви се волимо. Заиста јединиствено, Прелеп период, дошао сам у тај тим као дете, а отишао готово као човек. Имао сам сјајан однос са Сашом, Богданом, Милутиновим, Бертансом... Још увек смо породица. Играћемо једни против других, али на крају дана смо браћа. То је оно највеће што је тренер урадио“, рекао је Дало.
Ловерњ који је био капитенбеоградског тима дели мишљење са садашњим саиграчем.
"Исто, помислим и на саиграче. Са многим са у контакту, остали смо пријатељи. Порвео сам леп период у Београду, до сада најлепши у мојој каријери. То је на посебном месту у мом срцу. Ми играчи покушавамо сваког лета да дођемо у Београд. Када ппгледам тај наш тим, можда је био најталентованији Душко Вујошевић нас је створио, али из ове перспективе, тада смо били деца. Нико није могао да зна да ћемо биит тако добри. Има историје између сваког од нас. Још увек сам срећан када неко нешто постигне, Никола, Богдан, сви... Причао сам са Пером (Божићем) пре неки дан, Били смо прави пријатељи“, рекао је Ловерњ.
За крај разговора подсетили су навијаче црно-белих да нису заборавили српски језик.
Волим вас пуно“, рекао је Ловерњ на српском, а потом се надовезао и Дало.
„Волим вас, Гробари, Једва чекам да играм против Партизана“, поручио је Дало
Партизан и Игокеа - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Моћни Партизан прегазио Асвел у Француској: Нанели предводио страшни Парни ваљак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала