- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни „к“ од класика – Партизан декласирао Цибону

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана остварили су убедљиву победу над загребачком Цибоном у утакмици која се некада звала „балканским класиком“. Партизан је славио резултатом 96:67 и остварио трећи тријумф у новој сезони АБА лиге.
Изабраници Жељка Обрадовића неочекивано лоше су отворили меч пред београдском публиком, и дозволили су себи луксуз да прву четвртину изгубе резултатом 25:16. Ипак, после тога уследило је буђење "парног ваљка".
Црно-бели су после тога преузели контролу на паркету и све четвртине до краја меча су добили. Већ у другој било је 20:17, али је права игра уследила у трећој деоници, када је у потпуности сломљен отпор гостију из Загреба.
Убацио је чак 31 поен Партизан, примио 18, па је у одлучујућу деоницу шампион АБА лиге ушао с предношћу резултатом 67:60.
Демонстрација силе сачувана је за крај. Партизан је за осам минута четврте четвртине постигао 20 поена, примио је само два, па је било јасно да је само питање којом разликом ће меч бити окончан. Четврту четвртину црно-бели су решили у своју корист с импресивних 29:7!
На крају је српски тим славио с убедљивих 96:67 и сада у регионалном такмичењу има максималних два од два, док је Цибона последња с два пораза.
Најефикаснији актер сусрета био је Петар Аранитовић, који је постигао чак 21 поен за Цибону. У редовима Партизана Нанели је постигао 17 поена, Балша Копривица бројао је до 15, а Данило Анђушић постигао је 14 поена. Двоцифрен је био још и Зек Ледеј са 11 поена.
Тренер КК Црвена звезда Саша Обрадовић незадовољан игром свог тима на мечу против Зенита - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Обрадовићеве потешкоће у Кнежевини: Чекајући НБА звезду – а следећа је Звезда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала