- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Стокхолму ухапшен држављанин Србије повезан са случајем „Тунел“

© AP Photo / Bjorn Larsson RosvallШведска, полиција, архивска фотографија
Шведска, полиција, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
Пратите нас
По међународној потерници Интерпола на аеродрому у Стокхолму на излазу из Шведске лишен је слободе В.Е. (32) држављанин Републике Србије, кога Црна Гора потражује због случаја „Тунел“, саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.
Он је дошао на аеродром у Стокхолму са намером да отпутује за Београд, где је лишен слободе по међународној потерници Црне Горе, наведено је у саопштењу.
„Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и кривично дело спречавање доказивања у саизвршилаштву. Следи комуникација између Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Шведске правосудним каналима ради изручења овог лица нашим надлежном органима“, наведено је у саопштењу Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
РЕГИОН
Ухапшене још четири особе повезане са копањем тунела и упадом у депо Вишег суда у Подгорици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала