- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл, драма и Федерер у публици – Рубљов пао у епском финалу Шангаја

© AP Photo / Andy WongАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је у финалу Мастерса у Шангају од Хуберта Хуркача резултатом 6:3, 3:6, 7:6. Рус је у појединим тренуцима бриљирао, испустио је једну меч лопту, спасао је чак три, али четврту није успео.
Знао је Андреј Рубљов да ће у финалу највећи проблем бити освојити брејк против одличног сервера Хуберта Хуркача. Са друге стране Пољак је имао веће шансе на сервис Руса и то је и искористио у првом сету.
Хуркач је направио један брејк, а уз 13 винера успео је да га и задржи и потом поведе после првог сета.
Имао је довољно времена Рубљов да прочита игру противника и већ у другом сету одлично је одговорио. Искористио је брејк лопту у другом гему и повео са 3:0.
Одржао је исти темпо руски тенисер до краја сета, није дозволио Хуркачу да му запрети и на крају је изједначио у сетовима.
Трећи сет донео је праву драму. Само у трећем гему виђена је брејк лопта коју је имао пољски тенисер, али Рус је спасао и неизвесност се наставила јер је свако мирно добијао свој сервис гем. А онда је дошао девети гем...
Хуркач је у деветом гему стигао до брејк односно меч лопте, а тај поен добио је након што је обојицу играча ометао навијач који је шетао током поена. Жалио се Андреј, био је са разлогом љут, а онда је добио и опомену.
Нервозу је успео да преточи у снажан ударац којим се спасао и на крају ипак донео ново изједначење за наставак драме. Логичан сплет околности био је тај-брејк који се и догодио.
Меч је са трибина све време као прави тениски обожавалац пратио прослављени Роџер Федерер који је имао у чему да ужива поготово у тај-брејку када је Рубљов играо сјајно.
Прва два поена руски тенисер освојио је сјајним винером, а онда се притисак увукао под кожу Хуркача који је направио грешку после које је Андреј повео 3:0.
Све више је грешио Пољак и тиме поклањао Рубљову поене, али је потом два поена Хуркачу поклонио Рус. Имао је прилику Андреј да на свој сервис стигне до меч лопте, али после 5:2 резултат је ипак био 5:5.
После дупле грешке уследио је и одличан сервис и Рубљов је коначно стигао до меч лопте, али асом је спасао пољски тенисер. Другим узастопним асом Пољак је стигао и до друге меч лопте.
Ни њу није искористио али му је Рус поклонио и трећу коју је Хуркач имао на свој сервис. По трећи пут се тада спасао Рубљов!
На крају четврту није успео да спаси руски тенисер и титула је отишла у руке Хуркачу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Новакови историјски бројеви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала