- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда преболела Каунас победом у Чачку

© Фото : Борац ЧачакБорац Чачак - Црвена звезда
Борац Чачак - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
После пораза од Жалгириса Црвена звезда гостовала је Борцу у Чачку, а крај Мораве црвено-бели стигли су до нове победе у АБА лиги резултатом - 93:87. Неће навијачи београдског тима бити одушевљени партијом, али за екипу Душка Ивановића најважније је да су уписали нове бодове.
Звезду су до победе водили Нејпир са 18, Гедраитис са 16 и Недовић са 13 поена, док су се у редовима Борца добро показали Сегу са 23, Биртс са 18 и Френклин са 11 поена.
Црвену звезду су у првом полувремену носили Симоновић и Нејпир, док су Биртс, Ребрача и Френклин успевали да се на неки начин успротиве фавориту.
У лепој атмосфери у Чачку, Звезда је отишла на велику паузу са осам поена вишка, а онда је почетком другог полувремена направила 11 поена разлике поенима Гедраитиса.
Мало по мало Борац је топио предност фаворита па је дошао у ситуацију да губи пет разлике на шест минута пре краја утакмице.
Када је било битно, Шабаз Нејпир реализовао је два напада на индивидуални квалитет, прво је дао тројку, па двојку и тада је деловало да Борац нема шансе да се врати.
На крају је расположени Теодосић ставио тачку поенима, а имао је и чак седам асистенција у другом полувремену. Звезда на крају носи цео плен из Чачка.
Борац ће упркос поразу имати шта позитивно да извуче из ове утакмице. Пришао је домаћи тим на четири поена заостатка на девет секунди пре краја, али то је било све.
Звезда је на крају преболела пораз од Жалгириса у Каунасу.
Владимир Мирончиков - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Рус донео злато за Србију – и запевао „Боже правде“: „Србија је у мом срцу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала