- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто „срећа“ није била на страни Србије?

© AP Photo / Denes ErdosСрбија Мађарска
Србија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Спортска срећа за коју се каже да је Србија није имала у дуелу са Мађарском у квалификацијама за Европско првенство је била на страни ривала због његовог тимског квалитета, рекао је за Спутњик Небојша Вигњевић, фудбалски тренер који ради у мађарском Ујпешту.
Србија није у Будимпешти успела да се реваншира Мађарској за пораз у Београду, поново је поражена и довела је себе у непријатну ситуацију, с обзиром на то да има императив победе у наредном мечу квалификација против Црне Горе у уторак у Београду.
Вигњевић наводи да је поред утакмицу Србије и Мађарске веровао у реми, због тога што му је Будимпешта прирасла срцу, а Београд је његов град.
Међутим, Мађари су на домаћем терену савладали Орлове резултатом 2:1.

„Нисам био далеко, надао сам се да ће бити тако. Радим тамо, а из Србије сам тако да би било најбоље да помиримо обе стране. Очекивао сам више голова, били смо близу тог другог гола. Мислим да не можемо да гледамо само ову утакмицу. Мало смо заборавили са ким играмо, када те неко на исти начин победи у кратком временском периоду то није случајно. Нисмо научили лекцију, а требало је да будемо опрезни“, сматра Вигњевић.

Подсетио је српски стручњак на то да репрезентација Мађарске још од шестог кола Лиге нација када су прошле године претрпели пораз од Италије није изгубила, тако је остало и после утакмице са Србијом из чијег табора се говорило о томе да је недостајала спортска срећа за бољи резултат.

„Мађарска је остала непоражена, прошле године победила је Енглеску и Немачку у гостима, имали су сви шансе. Јесмо заслужили ми више, имамо индивидуални квалитет појединаца који могу да направе разлику, али тимски дух у овој утакмици уз ону атмосферу је оно што им је донело победу. Срећа за коју кажемо да је немамо је била на њиховој страни због тог тимског квалитета“, објаснио је српски тренер.

Вигњевић је истакао друго полувреме првог меча Србије и Мађарске, када су Орлови играли боље, што је и у другој утакмици био случај. Међутим, као да су српски фудбалери остали у том мечу и само пресликали исте грешке.
„Морам да поновим да нисмо научили лекцију из прве утакмице, мислили смо да друго полувреме из тог меча говори да можемо, али неке ствари нису биле добре. Дали смо им оно што су желели, вођство“, истакао је Вигњевић.
Ко год да је погледао утакмицу јасно је видео да је српској репрезентацији фалила одбрана. Код оба примљена гола направљене су грешке које нису смеле да се догоде, о чему је говорио и стрелац једног гола за Србију Страхиња Павловић.
Међутим, српски фудбалски тренер верује да последице сносе подједнако и дефанзивци и офанзивци и да управо то прави разлику. Мађари сви играју као један за све, док то није било приметно у српском тиму.

„Моје схватање је да не можемо само да делимо на одбрану и напад. Ми смо видели десет играча који сви до једног играју дефанзиву, имали су доста таквих ситуација. Нисмо најбоље анализирали, прескакањем игре долазе у ситуације три на три, два на два...“, анализира српски тренер.

У тим ситуацијама јасно се видело шта је индивидуални квалитет, а шта тимски дух.
„Нису само грешке одбране довеле до овог пораза. Није било помагања, што се тиче два бека то је нешто што је био проблем. Тимски дух са једне стране, а индивидуални квалитет са друге. Нисам видео екипу која се брани и напада заједно и то је нешто што су Мађари демонстрирали у свим овим утакмицама и тиме су нас победили“, сматра Вигњевић.
Наредни противник Србије је Црна Гора против које Орлови играју у уторак у Београду. Вигњевић сматра да они имају екипу сличну Мађарској.

„Наш највећи проблем је тај што гледамо противника ,а не видимо себе. Неке изјаве да идемо на Европско првенство, слажем се оптимиста сам, али морамо да гледамо себе. Црна Гора има екипу која игра слично као и Мађарска, немају велике звезде осим Јоветића који није на нивоу на каквом је био пре неколико година. Ми треба да погледамо своје двориште и то је наш проблем. Индивидуални квалитет какав имамо нема ниједна екипа у нашој групи, али то се ставља у службу екипе, што до сада нисмо показали“, јасан је српски фудбалску стручњак.

И даље све зависи од репрезентације Србије, али овога пута победа је императив.
„Причамо о Црној Гори која ће доћи да се слади јер имају шансу, али од нас све зависи, у сваком случају смо морали да победимо Црну Гору. Не треба се плашити Црне Горе и стварати негативну атмосферу иако имају добар тим. Није ствар у томе што смо пали, него што треба да се подигнемо на најбољи могући начин“, рекао је Вигњевић.
За крај је успешни српски стручњак имао јасну поруку за навијаче.
„Надам се бољој атмосфери, познати смо по томе да нас лоши резултати разочарају па се не одазове много публике, али требало би да им се пружи подршка. Видело ми смо колико то може да допринесе“, порука је Небојше Вигњевића.
Никола Крстовић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Србија лечи ране, а Црна Гора већ прети: „На терен излазимо као лавови“
Навијачи Хрватске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
У Хрватској хапшења навијача због певања усташких песама
Србија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Једини стрелац Србије није успео да сакрије тугу: „Није било реално – нема више приче“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала