- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једини стрелац Србије није успео да сакрије тугу: „Није било реално – нема више приче“

© AP Photo / Denes ErdosСрбија Мађарска
Србија Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
Пратите нас
Страхиња Павловић, српски репрезентативац, био је једини стрелац у тиму Орлова у мечу седмог кола квалификација за Европско првенство против селекције Мађарске. Павловић је као и увек давао све од себе, а поред сјајне игре у одбрани показао је да се добро сналази и у нападу.
Када је у 33. минуту сјајни Страхиња Павловић главом послао лопту у гол Мађарске, Србија се понадала да ће то бити прекретница меча, међутим само тридесетак секунди касније Ролан Шалај угасио је наду и одмах Мађарској вратио предност.

„Ми смо играли једну добру утакмицу са новом формацијом, изгледало је добро на почетку. Примили смо катастрофалне голове за које смо немам објашњење. Вратили смо се једном, гол смо примили, имали смо иницијативу, нападали нон-стоп, опет се борили. Мислим да смо играли једну добру утакмицу, да смо стварали шансе, али да је фалило мало тај срећан на крају. Мађари су једноставно искористили све што су имали, играли јако борбено и на крају победи. Ми смо и поред тога имали своје прилике, али нажалост нисмо успели“, рекао је Павловић после пораза Србије.

Павловић верује да је српски тим играо одлично и да сада нема времена да се превише осврћу на пораз већ да сву енергију преусмере на меч са Црном Гором који се у уторак игра у Београду.
„Није било реално да смо тако брзо примили гол. Шта да кажем, десило се тако. Имали су још неке своје шансе, али окрећемо се најбитнијој утакмици са Црном Гором. Морамо да их добијемо, нема више приче. Мислим да смо поред пораза смо као тим деловали одлично, стварали смо шансе, нормално могли смо да будемо још бољи. Али, ето, само једна остала је једна утакмица, морамо да сви заједно дамо 300% и да победимо. Сви смо ми професионалци и већ сутра морамо да заборавимо све. Знали смо и пре Мађарске да је та с Црном Гором да је то одлучујућа, тако да морамо заборавити. Само ту једну утакмицу коју морамо да добијемо", поручио је Павловић.
Српски репрезентативац постигао је свој први гол за репрезентацију у квалификацијама. Национални дрес носио је у свим млађим категоријама,а за сениорски тим први пут је позван 2020. године када је имао 19 година.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СПОРТ
Пикси: Тешко ми је, не волим да губим – да решимо против Црне Горе
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Митровић и Тадић: Лопта није хтела у гол – треба нам ветар у леђа против Црне Горе
Мађарска - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2023
СПОРТ
Србија пала у Мађарској, Пикси се крстио – Орлови се и даље питају за одлазак на ЕП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала